2018. augusztus 31-el lezárul az elektromos autó vásárlás támogatás, de lesz folytatás!

Share Button

2018. augusztus 31-el lezárul a rendkívül népszerű elektromos autó vásárlást támogató pályázati lehetőség, de októberben megújult formában folytatódik. Az alapból rendelkezésre álló 2 milliárd forintos keretet még 300 millió forinttal megtoldották, így még több e-autó vásárló részesedhetett a támogatásból.

A pályázat 2016-ban indult, és azóta több, mint ezer elektromos autó vásárlását segítette elő, szorgalmazva ezzel a környezetvédelmet, védve a városok levegőjét és nem utolsó sorban Magyarországot is előrébb mozdítva a közlekedés modernizálásának útján.

Ahogy Gajdos Tamással a Nissan Leaf-fel kapcsolatos beszélgetésünkben is elhangzott, ha Budapesten az autók 30 százaléka elektromos lenne, valószínűleg el is felejthetnénk a szmogriadókat.

Az “Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása (GZR-D-Ö-2016)” pályázattal maximum 1,5 millió forintos támogatást lehetett igénybe venni tisztán elektromos autó, vagy maximum 3,5 tonnás tehergépkocsi vásárlásakor.

Az ITM a jelentős érdeklődésre és az elektromobilitással kapcsolatos kormányzati célkitűzésekre tekintettel a program folytatásáról döntött. A pályázati lehetőség 2018 októberétől egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal nyílik meg újra az igénylők előtt.
A részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást találnak az érdeklődők a kormány honlapján (www.kormany.hu) és az e-Mobi Nonprofit Kft. weboldalán (www.e-mobi.hu) – olvasható a minisztérium közleményében.

Forrás: MTI