Elektromos töltőállomásokat telepít az MVM a Danubius Hotels szállodáinál

Share Button

Az MVM Partner Zrt. 32 elektromos töltőpontot épít ki a Danubius Hotels Group fővárosi és vidéki szállodáinál, elsőként egy villámtöltőt helyeztek üzembe a budapesti Danubius Hotel Hélia területén szerdán.

A szállodalánc 13 fővárosi és vidéki szállodájánál alakítják ki a töltőpontokat, ezek közül 30 gyorsított töltőpont.
Ezzel olyan szolgáltatást biztosítanak a vendégeknek, ami segíti a környezetkímélő megoldásokat, és egyre inkább szükséges – mondta az átadón Varga Csaba, a szálloda igazgatója.
A szerdán üzembe helyezett villámtöltő két elektromos autó egyidejű töltésére alkalmas, a berendezést nemcsak a vendégek, hanem a hotel melletti parkolót használó autósok is térítés nélkül igénybe vehetik – közölte.
Az elektromobilitás iránti igényt felismerve az MVM Partner Zrt. részt kíván venni a hazai töltőinfrastruktúra fejlesztésében, ennek részeként keresik az együttműködési lehetőségeket a turisztikai ágazatban is – mondta Bujáki Zsolt, a vállalat értéknövelt szolgáltatások igazgatója. Hozzátette, a 32 töltőpont kiépítése szeptemberre befejeződik.
A gyorsított töltőpontok egy átlagos kapacitású akkumulátort 1-3 óra alatt töltenek fel, a nagy teljesítményű villámtöltővel 20-30 perc alatt 80-100 százalékra fel lehet tölteni egy elektromos autót.
A beruházást a Danubius Hotels Group finanszírozza, költségeiről a sajtótájékoztatón nem közöltek adatokat.
Varga Csaba hangsúlyozta, a szállodalánc fontos szerepet szán a fenntartható és költséghatékony megoldásoknak, amit a következő években megvalósuló beruházásoknál is szem előtt tartanak. Szállodáik energiafogyasztásának csökkentését, illetve a munkatársak környezettudatosságának erősítését a Danubius Goes Green program foglalja össze – jelezte.
Az MVM Partner az e-mobilitás területén az elsők között, már 2012-ben megkezdte tevékenységét, céljuk, hogy a szegmensben országos lefedettséggel rendelkezzenek – emelte ki Bujáki Zsolt.

Forrás: MTI