Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA

Share Button

Augusztus 25-én indul a TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA épületgépész kivitelező szakembereknek szóló tanfolyamának INGYENES levelező képzése.

A rendelkezésre álló szakértelemre építünk!

Egy helyzetfelmérő tanulmány alapján (BUILD UP SKILLS HUNGARY) megfogalmazódott az az igény az épületgépész szektorban, hogy az új szakemberek képzése mellett egyre nagyobb szükség lenne a meglévő, gyakorló szakemberek képzésének frissítésére, kiegészítésére. Hiszen ők találkoznak az ingatlantulajdonosokkal, a közös képviselőkkel a telepítés, felújítás, üzemeltetés, karbantartás, és szervizszolgáltatás során, tőlük kérnek segítséget a tulajdonosok, lakóközösségek, ha az épületek energetikai felújításáról van szó. Így válnak ők a hazai 2020-as energiahatékonysági célok elérésnek eszközeivé, a lakossági szemléletformálás kulcsszereplőivé.

Rendszerszemlélet

A képzés a korábban OKJ-s szakképesítést szerzett gyakorló épületgépészek energiahatékonysággal, megújuló energiák hasznosításával kapcsolatos ismereteit egészíti ki és foglalja rendszerbe, szem előtt tartva a rendszer-szemléletű gondolkozás, komplex vállalkozói szemlélet elsajátítását.

A képzési rendszer felépítése

A képzés egy elméleti részből, majd az ott átadott tudásanyagra alapozva szabadon választható gyakorlati továbbképzésekből épül fel. A képzések célja a korszerű ismeretek rendszerbe foglalása és a megfelelő szemlélet kialakítása.

Az elméleti oktatás moduljai:
• Termikus burok – hőszigetelés
• Termikus burok – nyílászárók
• Szabályozott szellőztetés, hővisszanyerős szellőztető rendszer
• Napkollektor
• Napelem
• Hőszivattyú
• Biomassza, égéstermék-elvezetés
• Kondenzációs kazán, égéstermék-elvezetés
• Felület fűtés-hűtés
• Szabályozástechnika, épületautomatika, energetikai mérések
• Vállalkozói ismeretek

A szabadon választható gyakorlat
• Gyártó cégeknél tartott kihelyezett gyakorlati órák, amelyek az elméleti oktatásra épülnek.

A levelező képzés két, jelenléthez kötött elméleti képzési napból, az otthoni felkészülésből és egy vizsganapból áll.

A képzés támogatása

Az elméleti képzésekhez tananyag készült, melyben épületenergetikai kérdésekkel, a megújuló energiaforrások adta lehetőségekkel, valamint az épületfelújítások esetén más alternatív épületgépészeti megoldásokkal foglalkozunk. A tananyag összeállításában az adott témakörben illetékes piacvezető gyártó-forgalmazó cégek munkatársai is részt vettek.
A tananyag elsődlegesen egy korszerű technológiákat alkalmazó, kiterjesztett rendszer-szemléletet képvisel. A több modul akár együttesen, de külön-külön is nyújthat megoldást a felhasználó, a vállalkozó és a kivitelező számára, elfogadván azt, hogy nincs egységesen alkalmazható módszer, recept az  energiahatékonysági felújításokra.

A rendszerben való gondolkodás a jó végeredmény biztosításának kulcsa, melynek alkalmazásával egy adott épületfelújítás minden fázisában stratégiai szempontból jól átgondolt döntések, jó megoldások születhetnek a tulajdonos pénzügyi lehetőségeivel összhangban, figyelembe véve:
– az épületfizikai, épületenergetikai változtatásokat,
– a meglévő rendszerek adta lehetőségeket,
– az alkalmazható új műszaki megoldásokat,
– a rendelkezésre álló energiaforrásokat, azok észszerű alkalmazhatóságát,
– a felújítás ütemezését,
– a várható beruházási költségeket,
– a várható üzemeltetési (primer) energiaigény csökkenéseket,
– és így üzemeltetési költségmegtakarításokat, életciklus költségeket.

Az elméleti képzés vizsgával zárul, így a képzés befejezésekor a – megfelelő előképzettséggel rendelkező – résztvevő szakember tanúsítványt kap. A dokumentummal nem csak a képzésen való részvételt, hanem a vizsga sikeres letételét is igazolni tudja. E tanúsítvány nem jogosultságot ad valamely tevékenység elvégzésére, hanem jelzi az ügyfélnek, hogy birtokosa igényes, minőségi munkára törekvő szakember, aki lépést tart a technológiai fejlődéssel. A gyakorlati
továbbképzéseken való részvételről a Tudásszövetség tagjai között szereplő cégek igazolást állítanak ki. A tanúsítványt és igazolást (több témakör esetén igazolásokat) megszerző szakemberek bekerülnek a www.trainbud.hu oldalon található, ún. „képzett kivitelezők” listájába, ahol megjeleníthetik saját és céges elérhetőségeiket, és ezáltal bővíthetik ügyfélkörüket.

Készpénzre váltható tudás

Az oktatás által képviselt átfogó szemlélet, a minőségi termékek ismerete, a gyártó cégekkel való kapcsolat, valamint a projekt kommunikációs kampánya révén felkínált marketing lehetőségek segíthetik a képzést elvégző szakemberek versenyképességének megőrzését. A végzett szakemberek munkáját segíti, hogy a képzést életre hívó projekt konzorcium, valamint a Fenntartható Építőipari Tudásszövetség nagy hangsúlyt helyez a lakossági szemléletformálásra, mellyel élénkíteni kívánja a jól képzett szakemberek iránti keresletet is. Így a tudatos fogyasztók könnyebben megtalálják az adatbázisban szereplő szakértőket, akik pedig többet, jobbat tudnak kínálni ügyfeleiknek.

A személyes konzultáció helyszíne:
ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudásközpont, A épület 2. emeleti Konferenciaterem
2000 Szentendre, Dózsa György út 26.

Az elméleti képzés és személyes konzultáció időpontjai:
2017. augusztus 25. 13:00
2017. augusztus 26. 08:30

A vizsga tervezett időpontjai:
2017. augusztus 30. 13:00 vagy augusztus 31. 13:00 (jelentkezés szerint)

Az ingyenes tananyagot a jelentkezők a személyes konzultáció alkalmával vehetik át.

AMENNYIBEN SZERETNE RÉSZT VENNI AZ INGYENES KÉPZÉSEN, VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT 2017. AUGUSZTUS 22-ÉIG
KELEMEN VIOLÁNÁL, A VKELEMEN@EMI.HU E-MAIL CÍMEN ÉS DR. MATOLCSY KÁROLYNÁL, A KMATOLCSY@EMI.HU
E-MAIL CÍMEN!

Tags:Hirdetés