A dél-keleti régió első villámtöltőjét adták át Kecskeméten

Share Button

Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont közösen létesített egy villámtöltőt a hotel parkolójában. Ez nemcsak a városban az első, valamennyi erre alkalmas autótípust kiszolgálni képes villámtöltő, hanem Magyarország dél-keleti térségében is. A töltő nemcsak a régió turisztikai vonzerejét növeli, de segíti hazánk déli irányú megközelítését is az elektromos autósok számára.

Az MVM Partner Zrt. és a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont a szálloda parkolójában egy villámtöltőt adtak át, amellyel akár mindössze 20-30 perc alatt 80-100%-os töltési szint érhető el.

Az új e-töltőállomás Magyarország nagy teljesítményű töltési lehetőséget a dél-kelet felől a főváros irányába tartó autósoknak, így az észak-déli átjárhatóságának szempontjából is meghatározó jelentőségű.

„Aktív és meghatározó szerepet szeretnénk vállalni az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében. Olyan országos lefedettségű töltőállomás infrastruktúrával akarunk rendelkezni, amellyel képessé válunk az ügyféligények kielégítésére. Azaz, az ország első számú energiakereskedőjeként komplex és integrált szolgáltatásokat tudjunk nyújtani az elektromos autós társadalom számára” – mondta el Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitás osztályának vezetője.

„Fontos mérföldkő a működésünkben ez a közös projekt. Így egy, a kor igényeinek megfelelő modern technológiai megoldást, mint az elektromos villámtöltő, a régióban elsőként nálunk adtak át és ezzel még vonzóbbá válhatunk vendégeink körében” – fejtette ki beszédében Polgár Tibor a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont ügyvezetője.

Polgár Tibor, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont ügyvezetője, Gaál József alpolgármester és Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitás osztályának vezetője
Forrás: photos by Baksi/Photos By Baksi

„A fejlesztés maximálisan illeszkedik Kecskemét önkormányzatának azon célkitűzéséhez, hogy az elektromobilitáshoz minden lehetséges formában hozzájáruljon. A városban jelenleg nyolc helyszínen zajlik az előkészítés, a közeljövőben a Lestár téren jöhet létre elektromos töltőállomás” – foglalta össze a város álláspontját Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Évről évre egyre többen vesznk hazánkban az elektromos autókat, amelyhez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az MVM hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát: az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben, mára pedig közel száz töltőkutat telepített az országban.

Forrás: origo.hu