Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

A Napnál világosabb

Share Button

Napnál is világosabb....

Előhang az V. szolár konferenciához

Afrika jövője a földrész villamosítása

Háborodjunk fel! ?

Három kívánság a 2016. évre

A Napenergiáról napszemüveggel (de remélhetőleg nem napellenzővel)

Pusztamonostor és környékének szolár jövője – 2015. november 1.

Tisztelt  Hölgyeim és Uraim, Tisztelt Elvtársnők  és Elvtársak! – 2015. október 23.

A király már majdnem meztelen

Hősök, vagy áldozatok!? – 2015. augusztus 08.

Napkorszaki kiálltvány – Napi aktualitással – 2015. július 24.

A napnál világosabb, hogy a biblia jelentős része hatalmi érdekek megrendelt írásba foglalt utasítása az emberi magatartások és viselkedések irányíthatósága érdekében – 2015. június 12.

Utógondolatok a Győzelem Napjáról

Cene gál István „ Nem én kiáltok” festményeihez – Magyar (jaj) Kiáltvány – 2015. május 15.

Itt van (volt, lesz?) május elseje 2015. május 1.

„Napnál világosabb” – A DEVIZA HITELRŐL – 2015. április 23.

„Napnál világosabb” gondolatok  2015. április 10.

„Napnál világosabb” gondolatok (agyrügyek) 2015. március 15-én

 

BEKÖSZÖNTŐ AKTUALITÁS

Új rovatot indítunk útjára a „Napnál világosabb címmel” A rovat hivatástudatnak is felfogható kezdeményezés, felvállalva azt, hogy a közgondolkodást a közérdeknek megfelelő, közérdekű energiák felé irányítsa.

Beköszöntőnk aktualitásként azt vizsgálja meg, hogy  mit jelentett, illetve jelentett-e valamit Magyarországnak Merkel Asszony és Putyin Úr kiemelt látogatása?

A Szövetség honlapján nemrégen jelentek meg a következő gondolatok:

„Hivatalos hadüzenet nélkül folyik a III. világháború. Nem országok és földrészek között, hanem a pénzvilág technológiai, energetikai szegmense és az  egyetemes emberi érdekek élet-halál harcaként.

Lefordítva  a csaták hétköznapi eseményeire, a küzdelem egy oldalról egy szűk kör érdekeit képviselve azért folyik, hogy a több mint 100 éve csak  véres háborúkat előidéző olaj és gáz  uralja-e az energia piacot, felgyorsítva ezzel a kék bolygónk és az emberiség pusztulását, vagy teret enged olyan új energiáknak amelyek közérdeket szolgálva az emberiség jövőjét jelenthetik.

A közérdek ellenfelei is tudják, hogy a III. évezred  a Napkorszak évezrede lesz. Az ő érdekeiknek az felelne meg, ha ez a korszak 2999-ben következne be, az emberiség közérdeke szerint már napjainkban is elkésett.

A közérdek és közenergia ellenfeleinek a módszerei kifinomultak, nem tiltanak, de erős gátakat állítanak, van némi csalétek támogatás, de nincs tisztességes áramátvételi ár. Behozhatjuk a technológiát, de nincs hozzá megfelel? humánerőforrás. Az olaj és gázprogram bevezetését a gazdaság fejlesztésének a kulcskérdéséve  nevezték ki és a szakképzési rendszert azonnal a megvalósítás érdekeinek rendelték alá.

A jelenlegi szakképzési rendszer nem tartalmazza a megújuló energiák, különösen nem a napenergia hasznosítás igényeit. Ha nincs Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, együttműködve  az Észak Magyarországi Regionális Környezetvédelmi Központtal, a Zéró Energiaház Szakképző Szolgáltató Klaszterrel és nincs néhány jó szándékú áldozatkész szakképzési tapasztalatokkal rendelkező szakember és pedagógus, jelenleg nincs meg még az a félezer szakember sem akik az elmúlt két évben akkreditált képzési program végeredményeként akkreditált Tanúsítvány birtokában értenek is a napenergia hasznosító berendezések szereléséhez.

Ugyanilyen hiány tapasztalható azon szakemberek esetében, akik felelősen és hozzáértően kellene , hogy irányítsák a villamos energiát termelő naperőművek  telepítését. Mintha az lenne bizonyos ellenérdekek célja, hogy ezek a naperőművek kifejezetten, problémásan, egyenesen rosszul működjenek. Hiszen a világ olaj és gázkészletének el kell, fogyni és nem szívesen állnának le a gáz és olajprogram  m?szaki technológiai eszközeinek a gyártásáról, forgalmazásáról sem azok a cégek akiknek pénzügyi érdekeltsége szorosan összefügg az olaj és gázlobby (?) extraprofit igényével.

Merkel Asszony látogatásától azt is vártuk, hogy mondja el, hogy a német családok hogyan jutottak  döntő részben  saját nap-erőműhöz ezáltal majdnem ingyenes villamos áramhoz. Nagyon fontos dolog  volt megtudni azt, hogy Németországban a civil szféra és az ellenzék is a közérdek? kormányzás fontos része. Éppen ezért jelenthető ki az, hogy Németországban már beköszöntött a „napkorszak”,  felkészülve arra, hogy a német villamos ipar  és a lakossági áramellátás  meghatározó része legyen.

Putyin Úrtól nem vártunk, különösebb érdeklődést és empátiát a Magyarország energetikai közérdeke iránt. Amit ő akart az teljesült. Közös nyilatkozatként kijelenthették, hogy orosz közreműködéssel 20 évre biztosítva van a magyar családok meghatározó energiaellátása, előre vetítve azt, hogy kis hazánkban még nagyon sokáig „gázkorszak” és „atomkorszak” lesz, a napenergia hasznosítás szempontjából intenzív, hosszan tartó  napfogyatkozással.

Ha elolvassák az alábbi majdnem szó szerint idézett nemrégen elhangzott államtitkári nyilatkozatokat ezen nem is lehet csodálkozni:

„ A napelemek környezetvédelmi adója magasabb kell, hogy legyen mint az akkumulátoré, hiszen az akkumulátor csak két anyagot tartalmaz, a napelem viszont üveget, alumíniumot és ólmot” (nesze neked illendő, műszaki technológiai tájékozottság!)

A másik idézet még ennél is jellemzőbb.

„Épeszű ember Magyarországon nem képzelheti azt, hogy az atomenergiát ki lehet váltani megújuló energiákkal”

Ezek szerint a német embereknek illene felül  vizsgáltatni szellemi állapotukat?

A napnál is világosabb, hogy nagyon kell (kellene) már a:

  • A közérdekű közgondolkodás.
  • A közérdekű közenergia
  • Végezetül az előzők olvasata után itt lenne az ideje a megosztatlan, közérdekű közfelháborodásnak is.

Felvállalva a közérdekű tisztánlátás (tisztán láttatás) feladatát is a következő hetekben azt  nézzük  meg  mi is a helyzet a megújuló energiákkal. Melyik része szükséges és hasznos. Mely része az amely szűk csoportérdekeknek megfelelően segít sokáig fenntartani azt a vízszintes vasfüggönyt, ami talán ajándéknak szánva az általunk lebontott függőleges vasfüggöny helybe hazánkra úgy  rászorítottak, hogy kormány legyen a talpán amelyik ezt le tudja bontani.Hirdetés