Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

A Tesla újjáépítené a Puerto Ricó-i elektromos hálózatot

Share Button

“Dumáljunk!” – reagált Ricardo Rossello, a Maria hurrikán által teljesen letarolt karibi állam kormányzója, miután Elon Musk felvetette, hogy cége, az elektromos autók és otthoni akkumulátorok gyártásában élenjáró Tesla képes lenne újjáépíteni a Puerto Ricó-i elektromos hálózatot.

A pusztító trópusi vihar szeptemberben tette szinte teljesen földdel egyenlővé Puerto Ricót, az államban azóta sincs áram, milliók élnek elektromosság nélkül. Musk szerint a Tesla által gyártott akkumulátorok segíthetnek az akut helyzet kezelésében, írja a CNBC.

Elon Musk csütörtökön azt írta Twitterén egy kérdésre, hogy több kisebb szigeten is építettek már ki elektromos hálózatot Tesla-akkumulátorokkal, és mivel nincsenek méretezési korlátok, akár Puerto Ricó-ban is működhet ez a megoldás. A döntés a kormányzat, a hivatalok, az áramszolgáltató, de legfőképp az emberek kezében van, tette hozzá Musk.

Erre írta válaszul Ricardo Rossello, hogy “beszéljük meg”, mire Musk retweetelt, hogy “örömmel tárgyalok”.

A Tesla által gyártott Powerpack áramtároló rendszert már több országban is megrendelték, Ausztrália déli részein egy 100 megawattos rendszert épít a cég, ami 30 000 háztartást lát majd el elektromos energiával.

Tags:Hirdetés