Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Feketelista

Share Button

bilincs

Ne hagyja magát átverni, becsapni, megkárosítani!!!

Létrehoztunk egy feketelistát, hogy segíthessünk elkerülni a pénzügyileg megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégeket.

FIGYELEM! Fekete listánk folyamatosan frissül, várjuk tagvállalataink értesítéseit!

Electro Home Bau Kft. – 6721 Szeged, Felső Tisza-part 21. Kovács Gábor ügyvezető

A cég ellen büntető feljelentés született csalás miatt, mivel egy szerződésre előleget vett fel, de a munkát nem jelentette az áramszolgáltató felé, miközben folyamatosan ígérgette a teljesítést. Végül a megrendelő elállását elfogadta, de a 450 ezer forint előleget nem hajlandó visszafizetni. Később egy www.cegkozlony.hu adatbázisából az is kiderült, hogy a cég élettörténete tele van végrehajtási eljárásokkal.

Vasuta Zrt. – 1024 Budapest, Keleti Károly u. 43. Vasuta Gábor

A cég vezetője Vasuta Gábor egy magánlakására megrendelt egy 5 kWp napelemes rendszer telepítését a vállalkozása költségére. Az előlegfizetést követően tagvállalatunk elindította az engedélyeztetési folyamatot, leszállította a komplett napelemes rendszer anyagát, ekkor kellett volna kifizetnie szerződés szerint a teljes anyag mennyiséget – mivel a kivitelezés megkezdésének a Vállalkozási szerződés szerinti feltétele volt az anyagköltség kifizetése.

A megrendelő képviselője Vasuta Gábor hitegetésére a kivitelezők megkezdték a telepítési munkálatokat. Mivel többszöri kérés ellenére másnap sem történt meg a két napra tervezett kivitelezés anyagköltségének megfizetése, vállalkozó a munkálatokat felfüggesztette. Ekkor Vasuta Gábor minőségi kifogást jelentett be, miszerint: “Nem megfelelő minőségben történt a telepítés”, és a “kivitelezők kárt okoztak”.

Vasuta Gábor lefoglalta a teljes anyag mennyiséget valamint a kivitelezéshez használt alpinista és egyéb eszközöket, szerszámokat, segédanyagokat és tájékoztatta a munkatársakat, hogy a vállalkozó költségére kívánja felújíttatni a napelemes rendszer telepítése során “megsérült” tetőszerkezetet. A felújítás tervezett költsége a megrendelő szerint ~ 600.000 Ft. Vállalkozó tájékoztatta a megrendelőt, hogy teljes körű vállalkozói felelősség biztosítással rendelkezik, így bármilyen kárt okoztak munkatársai és alvállalkozói, a keletkezett kárt a biztosító megtéríti. A kárszemle során nem volt megállapítható a kárszakértő által károkozás, ill. megrendelő nem tudta dokumentálni a biztosító részére a kár tényét többszöri felszólításra sem. A vállalkozótól eltulajdonított anyagok felhasználásával egy másik céggel újra engedélyeztette és felszereltette a tervezett napelemes rendszert.

A továbbiakban megrendelő nem engedte be, a vállalkozó munkatársait a munkaterületre. Többszöri felszólításra sem volt hajlandó visszaadni a leszállított anyagokat és a cég munkaeszközeit. Az így okozott kár, mintegy 2 M Ft. Időközben megrendelő eltekintett a kártérítéstől és nyilatkozott, hogy előre egyeztetett időpontban hajlandó visszaadni a maradék anyagokat és az eszközöket. A nyilatkozattól számított 46. napon ez az egyeztetés nem volt sikeres, mivel sem személyesen sem telefonon nem lehetett elérni a megrendelőt. A megrendelő időközben “Bónuszként” feljelentést tett tagvállalatunk ellen a Kormányhivatalnál “feketefoglalkoztatás” miatt. A feljelentése nyomán lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy nem történt fekete foglalkoztatás. A Kormányhivatal megállapította, hogy Vasuta Gábor hamisan vádolta tagvállalatunkat. A Btk. 269.§ szerint: Aki mást hatóság előtt szabálysértéssel, vagy közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegéssel vádol hamis vádat követ el. A Kormányhivatal hivataltól kapott tájékoztatás szerint a hivatal megtette a feljelentését hamis vád megalapozott bűntettében Vasuta Gábor ellen, és tájékoztatta a társszervét a NAV illetékes osztályát adócsalás gyanújával kapcsolatban.
+ Vasuta Zrt. felszólította szövetségünket, hogy azonnal vegyük le a tisztességes Vasuta Zrt.-nek jelentős kárt okozó valótlanságokat tartalmazó bejegyzést a Fekete Listáról! Természetesen amint kifizeti a Vasuta Zrt. a tartozását a tagvállalatunk felé levesszük a Fekete Listáról a vállalkozást!

Green Energy Research Magyarország Kft. – 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 5. asz .: 24698081-2-08 (képviselője: Katona Sándor)

A vállalkozással kapcsolatban érkezett több bejelentés a szövetségünkhöz, immár két tagvállalatunktól és egy kivitelező vállalkozótól, miszerint a cég vezetője Vállalkozási szerződéseket köt napelemes- és épületgépészeti rendszerek telepítésére, de azok ellenértékét nem fizeti meg, ugyanakkor érkezett már panasz egy megrendelőtől is, miszerint egy projektet egészben kifizette, de a megrendelt szélgenerátort több hónapja nem kapja meg. Jelenleg két rendőrségi feljelentés született ismeretlen tettes ellen csalás és sikkasztás megalapozott gyanúja miatt.

KissNET Távközlési Szolgáltató Kft.  – 6600 Szentes, Jókai u. 154 / A. Képviselő, Kiss Attila János ügyvezető – több mint 1 M Ft leszállított árut nem fizetett ki. Adószám: 23834008-2-06

A piacon újra feltűnt Bajkai Károly, aki már egy nagy cég tönkremenésében vállalt szerepet ( Sky- Bilder Zrt. ), 1-2 milliárd forint értékben. Egyéb cégei: Carion-Extra Kft. fa, Projekt-X 2000 Kft. fa, Aptus Zrt. fa, már felszámolás vagy végelszámolás alatt állnak.
Tudomásunk szerint a hozzá kötődő működő cégei: Balara Mérnöki Kft., Sky-Ház Kft., Curriere Bt., BBO Food Kft.  A napokban feltűnt és egy megnyert nagy munkára hivatkozva épületgépészeti anyagokat és alvállalkozókat keres.

sc TERMOROH IMPEX SRL ARAD -ROMANIA –  Sacmarean Ioan ügyvezető. Székhely : Piata Spitalului, bl.5, sc.B, ap.4
Üzlet: Calea Aurel Vlaicu nr.173, bl.6D. A Termoroh Impex ügyvezetője Sacmarean Ioan több magyarországi céget is megkárosított, nem fizette ki a vásárolt áruk ellenértékét. 2013.12.11.-én öncsődeljárást indított a cége ellen, így kívánva leplezni a hitelezők elől a cégvagyon eltüntetését. A cég vagyonát hozzátartozója cégébe mentette át jelenleg Geko Solar néven folytatja tevékenységét TERMORO céglogó alatt. Jelenleg rendőrségi eljárás van folyamatban, biztosítási intézkedésként a rendőrség lefoglalta a Geko Solar raktáraiban fellelt igazolatlan eredető mintegy 50.000 euró értékű árukészletet.

KÖZVETLEN Intercar Kft. 2127. Pilis, Szőlő utca 2. Képviselő: Ivócs László – Közel 80 magyar munkavállalónak nem fizette ki az átlagosan 1-3 havi munkabérét és költségeit.

Fa-gáz-Energy Kft.  Képviselő:  Cservenyák Tamás a megvásárolt áruknak ellenértékét nem fizette ki mintegy 2 M Ft értékben, az általa kibocsátott és a kezesek által aláírt váltónak nincs semmilyen fedezete.

TEMPNER Naprendszer SRO – Petr Šimeek –  75631 Liptál 472 (Cseh Köztársaság), Smetanova 1269. (Adószám): RO28654765

VAR ALTERNATIV THERM SRL – Várvédő Levente – 430.000 Judetul Máramaros, Nagybánya u. Zoribor Nr. 67. Adószám: RO26823272


Alfa-DH Kft. – Dömötör Tamás   9735 Csepreg, Ady Endre utca 51. Adószám: 14134908-2-18


SC Metalmont Srl. Péter Géza –   Oradea, Str. Transilvania nr. 22 bl. k2 ap 102 RO 23757000


Mészáros Zsolt EV. –  8912 Kispáli, Kossuth Lajos utca HRSZ: 52/3 Adószám: 60101592-2-40

NWS Kft.   Pap Zsolt –   Érd, Fehérvári út 63-65.


Duo-exit Bt. –  Székesfehérvár, Klapka utca 9.


LaMasi Bau Kft. – Kiss István –   Katymár, Damjanich út 37.


Eu, Kiss Kft. –  Csók István –   Baja, Horgász utca 5.


Maxpool Kft. –  Budapest, Bartók Béla út 64.


Goldkollektor Kft. –  Berkes Béla – Kecskemét, Halasi út 18 / b.


Novus Trade Kft. –  Hevesi Viktor – Baja, Molnár út 9.


Vízkerék Kft. –  Budapest, Nagykőrösi út 10.


Globo Therm Kft. –  Fodor Zsigmond – Dévaványa, Hősök tere 3.


Energo Master Kft. –  Eger, Mátyás király utca 79 / b.

Hirdetés