Feketelista

Share Button

bilincs

Ne hagyja magát átverni, becsapni, megkárosítani!!!

Létrehoztunk egy feketelistát, hogy segíthessünk elkerülni a pénzügyileg megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégeket.

FIGYELEM! Fekete listánk folyamatosan frissül, várjuk tagvállalataink értesítéseit!

Electro Home Bau Kft. – 6721 Szeged, Felső Tisza-part 21. K Gábor ügyvezető

A cég ellen büntető feljelentés született csalás miatt, mivel egy szerződésre előleget vett fel, de a munkát nem jelentette az áramszolgáltató felé, miközben folyamatosan ígérgette a teljesítést. Végül a megrendelő elállását elfogadta, de a 450 ezer forint előleget nem hajlandó visszafizetni. Később egy www.cegkozlony.hu adatbázisából az is kiderült, hogy a cég élettörténete tele van végrehajtási eljárásokkal.

Vasuta Zrt. – 1024 Budapest, Keleti Károly u. 43. V. Gábor

Újabb fejlemény 2017.10.12. : V. Gábor budapesti lakos feljelentést tett, Szövetségünk ellen, “rágalmazás vétsége” bűncselekmény vádjával. A cég képviselője továbbra is lefoglalva tartja a kivitelező anyagait, szerszámait mintegy 2 M Ft értékben és újabb és újabb feljelentéseket tesz. A mai napon szövetségünk értesítést kapott a Budai Központi Kerületi Bíróságtól, hogy V. Gábor Budapesti lakos újabb magánvádas feljelentését illetékesség hiányában áthelyezték a Kecskeméti Járásbíróságra.

Kedves tagvállalatainkat és olvasóinkat továbbiakban is tájékoztatjuk a feljelentgető V. Gábor viselt dolgairól. Bízunk benne, hogy V. Gábor, egyszer megunja a feljelentgetést és rendezi tartozásait!

A cég vezetője V. Gábor egy magánlakására megrendelt egy 5 kWp napelemes rendszer telepítését a vállalkozása költségére. Az előlegfizetést követően tagvállalatunk elindította az engedélyeztetési folyamatot, leszállította a komplett napelemes rendszer anyagát, ekkor kellett volna kifizetnie szerződés szerint a teljes anyag mennyiséget – mivel a kivitelezés megkezdésének a Vállalkozási szerződés szerinti feltétele volt az anyagköltség kifizetése.

A megrendelő képviselője V. Gábor hitegetésére a kivitelezők megkezdték a telepítési munkálatokat. Mivel többszöri kérés ellenére másnap sem történt meg a két napra tervezett kivitelezés anyagköltségének megfizetése, vállalkozó a munkálatokat felfüggesztette. Ekkor V. Gábor minőségi kifogást jelentett be, miszerint: “Nem megfelelő minőségben történt a telepítés”, és a “kivitelezők kárt okoztak”.

V. Gábor lefoglalta a teljes anyag mennyiséget valamint a kivitelezéshez használt alpinista és egyéb eszközöket, szerszámokat, segédanyagokat és tájékoztatta a munkatársakat, hogy a vállalkozó költségére kívánja felújíttatni a napelemes rendszer telepítése során “megsérült” tetőszerkezetet. A felújítás tervezett költsége a megrendelő szerint ~ 600.000 Ft. Vállalkozó tájékoztatta a megrendelőt, hogy teljes körű vállalkozói felelősség biztosítással rendelkezik, így bármilyen kárt okoztak munkatársai és alvállalkozói, a keletkezett kárt a biztosító megtéríti. A kárszemle során nem volt megállapítható a kárszakértő által károkozás, ill. megrendelő nem tudta dokumentálni a biztosító részére a kár tényét többszöri felszólításra sem. A vállalkozótól eltulajdonított anyagok felhasználásával egy másik céggel újra engedélyeztette és felszereltette a tervezett napelemes rendszert.

A továbbiakban megrendelő nem engedte be, a vállalkozó munkatársait a munkaterületre. Többszöri felszólításra sem volt hajlandó visszaadni a leszállított anyagokat és a cég munkaeszközeit. Az így okozott kár, mintegy 2 M Ft. Időközben megrendelő eltekintett a kártérítéstől és nyilatkozott, hogy előre egyeztetett időpontban hajlandó visszaadni a maradék anyagokat és az eszközöket. A nyilatkozattól számított 46. napon ez az egyeztetés nem volt sikeres, mivel sem személyesen sem telefonon nem lehetett elérni a megrendelőt. A megrendelő időközben “Bónuszként” feljelentést tett tagvállalatunk ellen a Kormányhivatalnál “feketefoglalkoztatás” miatt. A feljelentése nyomán lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy nem történt fekete foglalkoztatás. A Kormányhivatal megállapította, hogy V. Gábor hamisan vádolta tagvállalatunkat. A Btk. 269.§ szerint: Aki mást hatóság előtt szabálysértéssel, vagy közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegéssel vádol hamis vádat követ el. A Kormányhivatal hivataltól kapott tájékoztatás szerint a hivatal megtette a feljelentését hamis vád megalapozott bűntettében V. Gábor ellen, és tájékoztatta a társszervét a NAV illetékes osztályát adócsalás gyanújával kapcsolatban.
+ Vasuta Zrt. felszólította szövetségünket, hogy azonnal vegyük le a tisztességes Vasuta Zrt.-nek jelentős kárt okozó valótlanságokat tartalmazó bejegyzést a Fekete Listáról! Természetesen amint kifizeti a Vasuta Zrt. a tartozását a tagvállalatunk felé levesszük a Fekete Listáról a vállalkozást!

Green Energy Research Magyarország Kft. – 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 5. asz .: 24698081-2-08 (képviselője: K Sándor)

A vállalkozással kapcsolatban érkezett több bejelentés a szövetségünkhöz, immár két tagvállalatunktól és egy kivitelező vállalkozótól, miszerint a cég vezetője Vállalkozási szerződéseket köt napelemes- és épületgépészeti rendszerek telepítésére, de azok ellenértékét nem fizeti meg, ugyanakkor érkezett már panasz egy megrendel?t?l is, miszerint egy projektet egészben kifizette, de a megrendelt szélgenerátort több hónapja nem kapja meg. Jelenleg két rendőrségi feljelentés született ismeretlen tettes ellen csalás és sikkasztás megalapozott gyanúja miatt.

KissNET Távközlési Szolgáltató Kft.  – 6600 Szentes, Jókai u. 154 / A. Képviselő, K Attila János ügyvezető – több mint 1 M Ft leszállított árut nem fizetett ki. Adószám: 23834008-2-06

A piacon újra feltűnt B. Károly, aki már egy nagy cég tönkremenésében vállalt szerepet ( Sky- Bilder Zrt. ), 1-2 milliárd forint értékben. Egyéb cégei: Carion-Extra Kft. fa, Projekt-X 2000 Kft. fa, Aptus Zrt. fa, már felszámolás vagy végelszámolás alatt állnak.
Tudomásunk szerint a hozzá kötődő működő cégei: Balara Mérnöki Kft., Sky-Ház Kft., Curriere Bt., BBO Food Kft.  A napokban feltűnt és egy megnyert nagy munkára hivatkozva épületgépészeti anyagokat és alvállalkozókat keres.

sc TERMOROH IMPEX SRL ARAD -ROMANIA –  S Ioan ügyvezető. Székhely : Piata Spitalului, bl.5, sc.B, ap.4
Üzlet: Calea Aurel Vlaicu nr.173, bl.6D. A Termoroh Impex ügyvezetője Sacmarean Ioan több magyarországi céget is megkárosított, nem fizette ki a vásárolt áruk ellenértékét. 2013.12.11.-én öncsődeljárást indított a cége ellen, így kívánva leplezni a hitelezők elől a cégvagyon eltüntetését. A cég vagyonát hozzátartozója cégébe mentette át jelenleg Geko Solar néven folytatja tevékenységét TERMORO céglogó alatt. Jelenleg rendőrségi eljárás van folyamatban, biztosítási intézkedésként a rendőrség lefoglalta a Geko Solar raktáraiban fellelt igazolatlan eredetű mintegy 50.000 euró értékű árukészletet.

KÖZVETLEN Intercar Kft. 2127. Pilis, Szőlő utca 2. Képviselő: I László – Közel 80 magyar munkavállalónak nem fizette ki az átlagosan 1-3 havi munkabérét és költségeit.

Fa-gáz-Energy Kft.  Képviselő:  Cs Tamás a megvásárolt áruknak ellenértékét nem fizette ki mintegy 2 M Ft értékben, az általa kibocsátott és a kezesek által aláírt váltónak nincs semmilyen fedezete.

TEMPNER Naprendszer SRO – Petr Šimeek –  75631 Liptál 472 (Cseh Köztársaság), Smetanova 1269. (Adószám): RO28654765

VAR ALTERNATIV THERM SRL – V Levente – 430.000 Judetul Máramaros, Nagybánya u. Zoribor Nr. 67. Adószám: RO26823272


Alfa-DH Kft. – Dömötör Tamás   9735 Csepreg, Ady Endre utca 51. Adószám: 14134908-2-18


SC Metalmont Srl. Péter Géza –   Oradea, Str. Transilvania nr. 22 bl. k2 ap 102 RO 23757000


Mészáros Zsolt EV. –  8912 Kispáli, Kossuth Lajos utca HRSZ: 52/3 Adószám: 60101592-2-40

NWS Kft.   Pap Zsolt –   Érd, Fehérvári út 63-65.


Duo-exit Bt. –  Székesfehérvár, Klapka utca 9.


LaMasi Bau Kft. – Kiss István –   Katymár, Damjanich út 37.


Eu, Kiss Kft. –  Csók István –   Baja, Horgász utca 5.


Maxpool Kft. –  Budapest, Bartók Béla út 64.


Goldkollektor Kft. –  Berkes Béla – Kecskemét, Halasi út 18 / b.


Novus Trade Kft. –  Hevesi Viktor – Baja, Molnár út 9.


Vízkerék Kft. –  Budapest, Nagykőrösi út 10.


Globo Therm Kft. –  Fodor Zsigmond – Dévaványa, Hősök tere 3.


Energo Master Kft. –  Eger, Mátyás király utca 79 / b.



  9 comments for “Feketelista

 1. Kiss István
  2012. január 3. kedd at 12:00

  Tisztelt Napkollektor Szövetség!

  Nagyon dícsérendő, hogy létrehozták a fekete listát viszont a hitelesség és korrektség azt kívánná
  hogy a listára felkerülés okát is feltüntessék. Vagy még tovább megyek esetleg azon munkáikat is ahol problémák
  adódtak ezen kivitelezőkkel.
  Csak így megjelentetni egy névsort nem túl etikus.Javaslom néhány mondatban írják a megjelölt cégek, vállalkozók
  neve után a kifogást, panaszt is ami a tevékenységükkel kapcsolatos.

  Üdvözlettel:

  Kiss István (nem az Eu Kiss Kft. vezetője)

 2. admin
  2012. január 4. szerda at 10:10

  Tisztelt Kiss István Úr!

  Köszönjük hozzászólását! A Feketelistán szereplő vállalkozások és vezetői tagvállalatainknál nagy összegű – gyakran több millió forintos – tartozást halmoztak fel az elmúlt években. A vállalkozásokat, a tartozásokat hátrahagyva megszüntették és újabb és újabb vállalkozásokban folytatják tevékenységüket a cégek vezetői. Ezek az adatok nyilvánosak, tulajdonosi viszonyok a csődbe vitt és az újabb vállalkozások között nyilvánosak, mindenki számára hozzáférhetők. Célunk a lista közzétételével az volt, hogy megkíméljük a tisztességes vállalkozásokat a hasonló káreseményektől. Erről számos nyilatkozatot és cikket jelentettünk meg a sajtóban pl.: http://www.napi.hu/belfold/napkollektoros_feketelista_keszult.495655.html

  A lista közzététele eredményes volt. Van olyan vállalkozás, aki szeretett volna lekerülni a listáról és inkább kifizette a több éves tartozását egy összegben. Természetesen már nem szerepel a listán a neve.

  Tisztelettel: Kiss Ernő MNNSZ elnök

 3. Kiss István
  2012. január 4. szerda at 13:21

  Tisztelt Kiss Ernő Úr!

  Köszönöm válaszát. Ha viszont ezen lista csak azon vállalkozásokat tartalmazza amelyek jelentős
  tartozásokat halmoztak föl akkor ezt célszerű lenne a bevezetőben is feltüntetni. Leht, hogy csak én vagyok kicsit kukacos de számomra nem csak ezek a kivitelezők megbízhatatlanok és ártalamasak mind a megrendelőnek mind pedig a szakmának, hanem azok is amelyek nem megfelelő minőségben, szakmai hozzáérteéssel végzik a munkájukat tehát a kontárok.
  Jó lenne ha valamilyen módon ezeket a vállalkozókat is listába lehetne foglalni. Tudom sajnos ez bonyolultabb feladat.

  Üdvözlettel: Kiss István ( nem Eu Kiss Kft és Lamasi Bau Kft. vezetője )

 4. admin
  2012. január 5. csütörtök at 15:48

  Tisztelt Kiss István Úr!

  A Feketelistán csak dokumentumokkal alátámaszthatóan és igazolhatóan kárt okozó cégeket tüntetünk fel!
  Amennyiben szeretne megbízható kivitelezővel dolgoztatni akkor tudom ajánlani a pozitív listánkat, ahol szerepelnek a szövetség tagjai és a regisztrált kivitelező vállalkozások: http://www.mnnsz.hu/regisztralt-kivitelezok/ Ezen a listán csak olyan vállalkozások szereplenek akikről nincs negatív információnk, bizalommal fordulhat hozzájuk!

  Tisztelettel: Kiss Ernő MNNSZ elnök

 5. Dinya György
  2012. július 10. kedd at 08:59

  Szia Ernő!
  Tetszik a dolog! Amennyiben szeretnéd ezt a listát bővíteni, akkor szívesen elküldöm egy pár Cég és Cégvezető nevét akiknek az épületgépészetben végzett “áldásos” tevékenységük miatt itt lenne a helyük.
  Üdv.: Gyuri

 6. admin
  2012. július 10. kedd at 19:35

  Kedves Gyuri!
  Örülök, ha tetszik! Szívesen bővítjük a listát ha igazolt a károkozás, várjuk az adatokat! Szeretnénk a károkozó, tisztességtelen vállalkozóktól megtisztítani a piacot!

 7. 2013. január 20. vasárnap at 10:20

  Dicsérendő a feketelista, feltehetően egy részük minőségi probléma miatt került a listára.
  Érdemes lenne erről is beszélni.
  Karg Ferenc

 8. Kiss Ernő
  2013. január 20. vasárnap at 19:50

  Tisztelt Krag Ferenc Úr!

  Köszönjük az elismerést! Vannak olyanok akiknek ez nem tetszik, de vállaljuk a következményeket!
  A feketelistán csak olyan vállalkozások szerepelnek, akik fedezetlenül vásároltak, leléptek valamelyik tagvállalatunk pénzével és már reménytelen a behajtás. Ezek a “vállalkozók” gyakran újabb és újabb cégeket alapítanak és így károsítják meg újra és újra a cégeket. Ezért hoztuk létre ezt a feketelistát, hogy megvédjük tagtársainkat és más piaci szereplőket a csalóktól!
  Minőségi kifogásokkal kapcsolatban nem tudunk ilyen feketelistát készíteni, mert nem lenne feltétlenül etikus, illetve nehezen igazolható – bárki panaszkodhat akár megalapozatlanul is. Úgy határoztunk néhány éve, hogy olyan önkéntes pozitív listát hozunk létre hazai kivitelezőkből, ahol olyan vállalkozások és vállalkozók szerepelnek, akikről vagy csak pozitív információink vannak, vagy nem rendelkezünk negatív információval! Ezt a pozitív listát itt találja: http://www.mnnsz.hu/regisztralt-kivitelezok/
  Ha valamelyik vállalkozásra érkeznek megalapozott panaszok, akkor eleve nem kerülhet fel az ajánlott kivitelezői listánkra, vagy egyszerűen lekerül onnan. Erre már volt néhány példa, mivel szövetségünket gyakran keresik meg panaszosok, pórul járt befektetők és kérik a segítségünket. Sajnos rengeteg olyan fűtésszerelő, csőszerelő szerel napkollektoros rendszert és villanyszerelő, villamosipari szakember napelemes rendszert, ami nem sikerül, mivel korábban ezt nem tanulta. Nem is tanulhatta, hiszen nálunk van többek között atomerőmű szerelő, űrhajószerelő technikus és kutyakozmetikus képzés is, de napkollektor szerelő vagy napelem szerelő sajnos nincs! Ezeknek a vállalkozóknak is elsősorban segíteni próbálunk, ezért hoztuk létre Magyarországon elsőként és a mai napig egyetlenként az akkreditált felnőtt szakképzési rendszert, hogy minél több napenergia hasznosító berendezésekhez értő, azokat szerelni tudó szakember telepítse a rendszereket, hogy minél több elégedett felhasználó részesüljön az ingyenes és demokratikus, mindenki számára korlátlanul rendelkezésre álló energiából, a Napenergiából..
  Képzési programunkról itt olvashat bővebben: http://www.mnnsz.hu/oktatas/kepzesi-lehetoseg/
  Tisztelettel: Kiss Ernő MNNSZ

 9. K.Mező Szilvia
  2013. február 6. szerda at 15:16

  Ajánlom a Kedves Mikro-és Kisvállalkozó Kollégák figyelmébe az alábbi
  oldalunkat, ahol eddigi, több éves tevékenységünkről is tájékoztatást kaphatnak.
  Kitartóan harcolunk a lánctartozások felszámolása ellen, a mikro-és kisvállalkozók
  érdekében.

  http://www.mmv09.hu/news.php?extend.104

  Üdv.
  kmsz

Vélemény, hozzászólás?