Ha gondolkodom, talán megmaradok

Share Button

Tisztelt Szentgyörgyi Zsuzsa!

(reagálva a Népszavában közzétett cikkekre)

Részemről most jött el az ideje, hogy az atomenergia iránt érzett elkötelezettsége belőlem is kiváltson néhány a napenergia hasznosításával kapcsolatos szintén elkötelezett gondolatot.

Sommázott véleményem amit írásom végén azt hiszem csak ismételni tudnák az a következő:

A fosszilis energiák hál istennek távozóban vannak, az atomenergia is majd idővel menni fog, a napenergia egyre bővülő hasznosítási lehetőségeivel együtt a III. évezred Napkorszakaként itt marad.

Ha választani kell, hogy atomkorszak, vagy napkorszak, a közérdeknek  egyértelműen a napkorszakot illik választani.

Naturálisan fogalmazva ehhez azért, hozzá kell tennem, nem szeretnék azon nagyon marha, szűk látókörű, torzan gondolkodó emberek táborába tartozni akik a meglévő energiahasznosítási technológiáknak, nem adják meg azt a lehetőséget, hogy azok úgy vonuljanak le a történelem színpadáról, hogy a rászokott, (inkább pénzügyi érdekek által rászoktatott) emberiségnek minél kevesebb kárt okozzanak. Azért mert indokolt a gáz ellen szónokolni, a tavaly EU-s támogatással beszerelt kondenzációs kazánt azért ne kelljen kidobni. Azért mert veszélyes az atomenergia, az energia szektort nem szabad kitenni annak kiszámíthatatlan megrázkódtatásnak, hogy azonnal megszüntetjük. Arra viszont áldozni szükséges, hogy amíg itt kell, hogy maradjon a lehető legnagyobb biztonsággal tudjon működni.

 

Ön idézi Teller Ede atomfizikust:

„Nincs kétségem, hogy Magyarország számára nagyon fontos az atomenergia, de fontos az egész világnak. Atomenergia nélkül nem szűnhet meg az óriási különbség a fejlett és az elmaradott országok között. Az atomenergia révén kilátás nyílik egy harmonikus világ felépítésére.” (Teller Ede atomfizikus)

 

Én meg idézem  Edisont aki 1931-ben ezt nyilatkozta:

„Minden pénzem a napba és a napenergiába fektetném. Micsoda energia! Remélem nem kell kivárnunk míg az olaj és szén kifogy, mielőtt elérhetjük”

Ön meg idézi bölcs nagyanyját is aki szerint ”gyertya, gyufa só mindig otthonra való”

Én meg idézek a sumer bibliából. A napokban akadtam rá XXII. János pápa jóvoltából a sumer biblia értelmezése szerint a világot igazgató törvények eredetére, ami egyértelműen a NAP. Ők így is nevezik, ”A Naptörvények)

A 12 törvényrészből kiemelem az első hármat és az utolsót:

1. A Nap mint törvényhozó!
2. A Nap mindenkire egyformán süt. A népnek egyenjogú tagokból álló közösséget kell alkotnia!
3. A Nap lehetővé teszi az életet. A nép közösségi életének lehetővé kell tenni az életet!

  1. Ha valamely államvezetésből hiányoznak a Naptörvények, vagy netalán azok ellen dolgoznak, ott nem jó a népnek!

 

Írásom ezen részét azzal zárom, hogy a népek sorsát a magas fokú értelemnek, az ősi közérdekű törvényeknek és a népi bölcsesség összegyűjtött tapasztalatainak együtt kell igazgatni. Meg az én véleményem szerint az igazi népakaratnak, ami nem téveszthető össze sem parlamenti demokráciával, sem a politikai indítású akár tömegeket is megmozgató demonstrációkkal.

Arra is szertnék magyarázatot adni, hogy ezeket a sorokat miért én írom le.

Bocsó Imre vagyok 73 éves mérnöktanár a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség alelnöke, képzési vezetője a napenergia hasznosítás elkötelezett híve, 5 évvel ezelőtt még vesztesnek elkönyvelt harcosa (ez nálam és egyre bővülő harcostársaimnál belső indíttatás és nem politikai kényszerből meghirdetett torz szabadságharc) Közírói nevem: bocsó nemecsek imre

Szeretném, ha megtudná Tisztelt Zsuzsa a következőket:

Hivatalosnak tekinthető álláspont szerint a „napenergia hasznosításhoz nem szükséges szaktudás, a napelemes rendszerek üzemeltetéséhez nem szükséges karbantartás”

Ez óriási marhaság, ennek ellenére a magyar szakképzési rendszerből lényegében ma is hiányzik a napenergia hasznosítás és ezzel együtt az is hiányzik hogy meg tudják tanulni a gazdaságos üzemeltetést és karbantartást.

Mi ez, ha nem félelem attól, hogy az ember megtanulja, hogy mire képes a napenergia és az esetleges voksát  mondjuk 50 év múlva a napenergia hasznosítás és a megújuló energiák elterjesztése mellett teszi le.

Azért az említett harcunknak van számokban kifejezhető eredménye is. Felnőttképzési engedéllyel rendelkezünk  a következő címen és engedélyezési számon.

„Kisteljesítményű szolár villamos erőművek telepítése karbantartása”
a NEMZETI Szakképzési és Felnőttképzési  Hivatal engedélyezési  száma: E-001264/2015/B004

Az eddig kiképzett mintegy 600 villamos-, gépész mérnök, technikus és szakmunkás véleménye egyértelműen az, hogy az atomenergia nem jobb, de sokkal jobban támogatott. Ugyanis az eddigi eredményeinkhez mi semmilyenen állami  támogatást nem kaptunk, az atomenergia viszont keményen bent van az iskola rendszerű szakképzés programjaiban és az állami támogatás rendszerében is.

Még egy eredmény: A Szövetség kezdeményezésére az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamos Mérnöki Karán 2017. februárjában elindult posztgraduális képzés keretében a „szolár szaküzemérnöki képzés” is. A sors igazsága reméljük az lesz, hogy közülük is valaki eljut napenergia hasznosítási érdemeiért a Nobel díjig. Az atomenergia ezt az elismerést már azt hiszem többször is megkapta.

Nagyon sok érvet és tapasztalatot fel tudnánk még sorakoztatni a napenergia hasznosítás mellett.
Zárásként csupán  egy számszerű adat táblázatként és 2 megjegyzés:

A számszerű adat hiteles statisztikai feljegyzések alapján:

Az első megjegyzés:

Nem kell félni a napenergia hasznosításnál oly sokszor emlegetett tárolási nehézségektől. Az akkumulátoros tárolás kapacitása már jelenleg is a duplájára nőtt, de további fejlesztési eredmények várhatók. A víztározós kapacitás mellett, hasonló technológiai értékű és nagyságú lehetőségek is kifejleszthetők. Ez csupán műszaki fejlesztési kérdés, olyan amitől nagyobbakat is megoldott már az emberi értelem.

A második megjegyzés az a hallgatóimnak adott válaszom amikor megkérdik. Miért megy ez ennyire nehezen?

A válaszom: azért mert ez egyelőre nem hizlalja azoknak a zsebét akiknek az érdekei nem a közérdekhez, hanem a fosszilis és nukleáris energiákhoz kötődnek. Nekik egyetlen a keresztény szellemnek és a Naptörvényeknek megfelelő változáson kellene átesni. Válljanak közérdekű emberré. Közérdek nélkül ugyanis csak a hatalmi harc működik, ahol kétséges, hogy az atomenergia fegyverként, vagy energia termelő erőműként fog funkcionálni.

És még  egy idézet  most Murphy törvényeiből:

Ami elromolhat az el is romlik.

Makó, 2017. október 29.

Soros napelemszerelő képzésünk zárása napján. Megjegyezzük, a képzésünknek Isten minket úgy segéljen semmi kapcsolata nincs Soros Györgyel. A magunk módján mi őt sem szeretjük.

 

Tisztelettel:

bocsó nemecsek imre