Hamarosan startol a Bridgestone napelemes versengése

Share Button

Október 8. és 15. között kerül megrendezésre a World Solar Challenge 2017, a Bridgestone-rendezte napelemes autóverseny. Az ausztrál esemény szakemberek sorát gyűjti össze a világ minden tájékáról, hogy a kizárólag napenergia hajtotta autóikkal egymás között megmérettessenek.

Idén 30 éves a World Solar Challenge, amely 21 országból gyűjti össze az egyetemistákat és fiatal mérnököket, hogy rész vegyenek az ausztrál kontinensen keresztülhaladó, nagyjából 3000 kilométeres versenyen.

A küzdelem három csoportban zajlik: a Challenger Class-ban a sebesség a fő szempont, a Cruiser Class-nál a járművek hatékonyságát és praktikusságát nézik, míg az Adventure Class tömöríti az első két kategóriából kimaradó autókat. 21 országból összesen 42 csapat érkezik.

A Bridgestone a résztvevők számára üzemanyag-hatékony „ECOPIA with ologic” abroncsokat alkotott, hogy a Challenger és a Cruiser osztályban ezekkel tudjanak versenyezni.

A Bridgestone folyamatosan a fenntartható társadalmon dolgozik, hogy segítse az egészséges környezet biztosítását a jelenlegi és a jövőbeli generációk számára. Az ilyen eseményeken keresztül a vállalat segít az oktatási lehetőségek terjesztésében, támogatja a fiatal mérnököket, akik az új technológiákat fejlesztik, azért, hogy a fenntartható társadalom valósággá váljon.

Az „ologic” a Bridgestone üzemanyag-hatékony abroncs technológiája, keskeny bordákkal és nagyobb átmérőjű kerekekkel, melyeknek köszönhetően még nagyobb üzemanyag-megtakarítás és biztonság érhető el. A Bridgestone 21 alakulatot támogat ezzel a technológiával, melyek között szingapúri, ausztrál, belga, amerikai, japán, német, angol, hongkongi, dél-afrikai, holland, lengyel, török, kanadai és tajvani csapatok is vannak.

Forrás: autopro.hu