Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Hamarosan startol a Bridgestone napelemes versengése

Share Button

Október 8. és 15. között kerül megrendezésre a World Solar Challenge 2017, a Bridgestone-rendezte napelemes autóverseny. Az ausztrál esemény szakemberek sorát gyűjti össze a világ minden tájékáról, hogy a kizárólag napenergia hajtotta autóikkal egymás között megmérettessenek.

Idén 30 éves a World Solar Challenge, amely 21 országból gyűjti össze az egyetemistákat és fiatal mérnököket, hogy rész vegyenek az ausztrál kontinensen keresztülhaladó, nagyjából 3000 kilométeres versenyen.

A küzdelem három csoportban zajlik: a Challenger Class-ban a sebesség a fő szempont, a Cruiser Class-nál a járművek hatékonyságát és praktikusságát nézik, míg az Adventure Class tömöríti az első két kategóriából kimaradó autókat. 21 országból összesen 42 csapat érkezik.

A Bridgestone a résztvevők számára üzemanyag-hatékony „ECOPIA with ologic” abroncsokat alkotott, hogy a Challenger és a Cruiser osztályban ezekkel tudjanak versenyezni.

A Bridgestone folyamatosan a fenntartható társadalmon dolgozik, hogy segítse az egészséges környezet biztosítását a jelenlegi és a jövőbeli generációk számára. Az ilyen eseményeken keresztül a vállalat segít az oktatási lehetőségek terjesztésében, támogatja a fiatal mérnököket, akik az új technológiákat fejlesztik, azért, hogy a fenntartható társadalom valósággá váljon.

Az „ologic” a Bridgestone üzemanyag-hatékony abroncs technológiája, keskeny bordákkal és nagyobb átmérőjű kerekekkel, melyeknek köszönhetően még nagyobb üzemanyag-megtakarítás és biztonság érhető el. A Bridgestone 21 alakulatot támogat ezzel a technológiával, melyek között szingapúri, ausztrál, belga, amerikai, japán, német, angol, hongkongi, dél-afrikai, holland, lengyel, török, kanadai és tajvani csapatok is vannak.

Forrás: autopro.hu

Tags:Hirdetés