Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Hiánypótló magyar okostelefonos alkalmazás született

Share Button
Egy villanyautósnak a legnagyobb dilemmát mindig a töltés okozza. Sok megoldás létezik már töltőpontok keresésére, beleértve az általunk preferált Plugshare alkalmazást, a minap viszont egy magyar app jelent meg, a TöltőPont.

A TöltőPont jelenleg kizárólag iPhone okostelefonokra érhető el, de Binder Tamás és Bányász Dániel, a program fejlesztői már tervezik az Android illetve web alapú felületet is. A fejlesztők szerint a legnagyobb erénye az alkalmazásnak a konkurensekhez képest, hogy ez kizárólag a magyar felhasználóknak készült, a magyarországi töltőpontokat jeleníti meg, és minden információ magyar nyelven látható.

Az alkalmazás egyrészt térképes alkalmazás, mely minden magyarországi elektromos töltőállomást tartalmaz, másrészt egy közösségi oldal, ahol az autósok megoszthatják egymással a töltőkkel kapcsolatos tapasztalataikat kommentelés illetve értékelések formájában. Tamás a következőképp értékeli a TöltőPontot:

Nem teljesen újat, hanem létező külföldi ötleteket a saját elképzeléseinkkel összegyúrva, valami jobbat és hasznosabbat szerettünk volna létrehozni. Reménykedünk abban, hogy később lehetőség lesz a töltő szolgáltatókkal együttműködni, így meg tudjuk majd jeleníteni a töltők állapotát és akár töltést is  indíthatunk az alkalmazásból.

Amit személy szerint kedvelek a TöltőPontban, az a könnyen átlátható, letiszult felület, továbbá, hogy nagyon egyszerűen lehet szűrni a töltőpontokat. A szűréshez különböző kritériumokat is beállíthatunk, mint a csatlakozó típusa (Schuko, CEE, Type 2, CCS, vagy CHAdeMO), a töltő teljesítménye, a nyitvatartási ideje, vagy egyéb extrák. A kiválasztott töltőponthoz az alkalmazásban elindíthatjuk a navigációt a Google Maps, az Apple Maps, vagy a Waze segítségével.

Tags:Hirdetés