Komoly villanyautós terveket ismertetett a Renault

Share Button

Alig egy hónappal azután, hogy Carlos Ghosn ismertette a Renault-Nissan következő fél évtizedes tervét, a Renault vezérigazgatója a franciák tervéről is „kitálalt”.

A Drive The Future néven említett öt éves Renault-tervből nem hiányoznak a villanyautók, sőt. Mint kiderült, a Groupe Renault vezeti majd a Renault-Nissan villanyautós kavalkádját. A csoport 12 tisztán elektromos hajtású autót indít útjára majd az elkövetkezendő öt évben, melyek közül 8-at a Renault-tól és az ahhoz szorosabban kapcsolódó márkáktól (mint például a Dacia) kapunk.

 

A franciák legfőbb céljai a terjeszkedés, és a fenntartható közlekedés felépítése. 2016-ban 3,5 millió autót sikerült eladniuk, 2022-re pedig már ötmillió a cél. Ezt a célt úgy érnék el, hogy egy az egyben megdupláznák az Európán kívüli eladásokat.

Ráadásul a Renault már most berobbanna a „jövő mobilitásával”. Az említett 8 tisztán elektromos autó mellett további 4 villanyosított, azaz hibrid vagy plug-in hibrid üzemű autót indítanának. Az elektromos kishaszongépjárművekre is komolyabb hangsúlyt fektetnek. Ezen a téren a globális piacot szeretnék meghódítani.

Az autonóm közlekedésre is fektetnek némi hangsúlyt. A terv ideje alatt 15 autonóm rendszerrel szerelt modellt indítana a Groupe Renault.

A márkák közti együttműködés ezúttal is kulcsszerepet kap. A Groupe Renault villanyautóinak 80 százaléka azonos platformra épül majd, ráadásul a fejlesztésekben is segítik majd egymást a gyártók.

Forrás: zoldautok.hu