Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Komoly villanyautós terveket ismertetett a Renault

Share Button

Alig egy hónappal azután, hogy Carlos Ghosn ismertette a Renault-Nissan következő fél évtizedes tervét, a Renault vezérigazgatója a franciák tervéről is „kitálalt”.

A Drive The Future néven említett öt éves Renault-tervből nem hiányoznak a villanyautók, sőt. Mint kiderült, a Groupe Renault vezeti majd a Renault-Nissan villanyautós kavalkádját. A csoport 12 tisztán elektromos hajtású autót indít útjára majd az elkövetkezendő öt évben, melyek közül 8-at a Renault-tól és az ahhoz szorosabban kapcsolódó márkáktól (mint például a Dacia) kapunk.

 

A franciák legfőbb céljai a terjeszkedés, és a fenntartható közlekedés felépítése. 2016-ban 3,5 millió autót sikerült eladniuk, 2022-re pedig már ötmillió a cél. Ezt a célt úgy érnék el, hogy egy az egyben megdupláznák az Európán kívüli eladásokat.

Ráadásul a Renault már most berobbanna a „jövő mobilitásával”. Az említett 8 tisztán elektromos autó mellett további 4 villanyosított, azaz hibrid vagy plug-in hibrid üzemű autót indítanának. Az elektromos kishaszongépjárművekre is komolyabb hangsúlyt fektetnek. Ezen a téren a globális piacot szeretnék meghódítani.

Az autonóm közlekedésre is fektetnek némi hangsúlyt. A terv ideje alatt 15 autonóm rendszerrel szerelt modellt indítana a Groupe Renault.

A márkák közti együttműködés ezúttal is kulcsszerepet kap. A Groupe Renault villanyautóinak 80 százaléka azonos platformra épül majd, ráadásul a fejlesztésekben is segítik majd egymást a gyártók.

Forrás: zoldautok.hu

Tags:Hirdetés