Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Létfontosságú a Tesla lépése a hurrikán pusztította országnak

Share Button

Napelemeket és villamos energia tároló paneleket küld Puerto Ricóba a Tesla, a hurrikán sújtotta sziget áramszolgáltatásának helyreállítását elősegítendő.

Továbbra is súlyos a helyzet a 3,5 milliós lakosú Puerto Ricón, miután a szigetet az extrém erős Irma hurrikánt követően a Maria névre keresztelt hurrikán is letarolta. Pedig nem lehet azt mondhatni, hogy a szigetnek ne lenne tapasztalata abban, hogyan kell felkészülni és megbirkózni a hurrikánokkal, azonban az idei szezon eddigi viharai a korábbiaknál nagyobb csapást mértek az Egyesült Államok társult államára.

A viharok számos emberáldozatot követeltek (a hivatalos adatok eddig 20 halálos áldozatról szólnak, de más értesülések alapján ez a szám várhatóan jelentősen emelkedik még), általános az ivóvízhiány, az élelmiszer- és gyógyszerellátás akadozik, a villamos energia rendszer pedig gyakorlatilag összeomlott.

Bloomberg jelentése szerint a Tesla több száz Powerwall energiatároló rendszert, illetve fotovoltaikus panelt szállít a katasztrófa sújtotta országba annak érdekében, hogy hozzájáruljon az áramszolgáltatás helyreállításához. A társaság a technológia mellett szakembereket is a szigetre küldött, akik segítenek a rendszerek telepítésében, akik a helyi szervezetekkel együttműködve döntenek például a telepítések helyszínéről.

A társaság tavaly akvirálta a napelemek telepítésével foglalkozó SolarCity társaságot is, mivel Elon Musk Tesla-vezér az elektromos autók mellett az energiatároló megoldással kombinált napelemes rendszerekben látja a tiszta és fenntartható energiaforrásokra való áttérés kulcsát.

Forrás: portfolio.hu

Tags:Hirdetés