MINT A MÓKUS FENN A FÁN

Share Button

MINT A MÓKUS FENN A FÁN

Miénk e föld, erdő, mező,
Kalásza, virága nékünk terem.

A vesztés lehetőségét is elfogadva, a közismert úttörő dalt hallgatva fogadtam magammal, hogy a jelenlegi kormánytagok és a 100 leggazdagabb magyar túlnyomó többsége is lelkesen énekelte a dalt. Az ő értelmezésükbe viszont nem fért bele az a sok millió hazánkfia, akik ezen a földön értéket termelnek.

A nem közérdeknek megfelelően működő tulajdonjog, minden történelmi korszakban veszélyes feszültségek, aránytalanságok forrásaként működött. A miénk fogalma nem szinonimája, a mindenkié fogalmának.

A napkorszak hajnalán ez a veszély még nagyobb méreteket is ölthet. Hiába lehetnének a megújuló nenergiák a megújuló közérdekek energiái is, a gazdasági élet nagy halai, ragadozói, cápái, ide is kidolgozták egyelőre, még nyilvánosságra nem hozott stratégiájukat.

A napenergia hasznosítás (maradva ezen a területen) kis halai, magán és kisvállakozói mellett már megjelent több mint 2000 nagy hal is, akik bár szeretnék vagyonukat erősen és gyorsan felhizlalni, azt azonban nem tudják, hogy a ragadozó halak, a cápák a kisebb-nagyobb halakat egyaránt tápláléknak tekintik. Még nem múlt el a foszilis energiák korszaka és nagyon bizonytalan a szűk érdekkörök által nagyon várt atomkorszak is, de ezek a cápák rájöttek valamire: az olaj és a földgázmezők annak hozták a busás jövedelmet, akinek a lelőhelyek fölterületei valamilyen jogi formában a birtokába kerültek. A Napenergia hasznosításhoz is földön elhelyezett, energia fogadó felületek kellenek. A gazdasági, pénzügyi ragadozók gondolatvilágában már megjelent az „Én házam, az én váram” elve mellett az „Én földem, az én napenergiám”., kifogyhatatlan időn át hatalmas hasznot hozó lehetősége is. Ha ezek rájönnek, hogy a terméketlen föld aranykorona értékét a napenergia hasznosítás lehetőségei óriásira növelik, a szikes földeknek, magasabbra szökik az ára, mint a balatoni, vagy a rózsadombi építési telkeknek.

A Nap évében 2017-ben is, de az idők ember által felfogható végtelen sok intervallumában is érvényesek kell, hogy legyenek a legősibb bibliánk a sumér biblia naptörvényei.  

Ezek így kezdődenek:

A Nap, mint törvényhozó!
A Nap mindenkire egyformán süt. A népnek egyenjogú tagokból álló közösséget kell alkotnia!

Zárásuk is egyértelmű:

Ha valamely államvezetésből hiányoznak a Naptörvények, vagy netalán azok ellen dolgoznak, ott nem jó a népnek!

 

A MAGYAR NAPELEM NAPKOLLEKTOR SZÖVETSÉGNEK KÖZÉRDEKŰ JELLEGÉNÉL FOGVA, SZELLEMI ÉS ERKÖLCSI KÖTELESSÉGE, HOGY AZ ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ PROBLÉMÁKAT A NAPNÁL VILÁGOSABBAN ÉRTELMEZZE ÉS KÖZKINCSÉ TEGYE. AZON DOLGOZIK, HOGY AZ IDÉZETT DALT KIS HAZÁNKBAN SENKI NE ÉNEKELHESSE AZ ALÁBBI MÓDON :

Enyém e föld, erdő, mező,
Szolár energiát nekem terem.

A veszély világméretekben is leselkedik ránk. Már hizlalódnak azok a nagy világméretű ragadozók, amely a nemzeti kis cápákat majd beszippantják világméretű szolár rendszerükbe. Nem erre utal az alábbi internetről idemásolt hír?

„Ez a kolosszális naperőmű egész Európát képes lesz ellátni árammal!

folytatás lejjebb!

A Marokkói-sivatagban található különleges, hatalmas kiterjedésű naperőmű lehet a fenntartható új világ energiaellátásának jövője.

Hatalmas erő a sivatag közepén

Még leírva is hihetetlenül gigantikus területen fekszik az a napelem farm, mely talán a világ egyik legnagyobb napelem farmja jelenleg.

A közel 1.400.000 négyzetkilométernyi területen található létesítmény több ezer napelem panelből áll, és a becslések szerint a jövőben képes lehetne Európa teljes energia ellátását fedezni.

 

Így válhat az Európai Unió az USA egyik tagállamává, jelezve a világ többi nagy ragadozójának, hogy így megszokott óriási profitjukat megtartva, uralhatják a III. évezredet is. A globális felmelegedés mérséklődik, a környezetszennyezés csökken, de ismerve a nagy gazadasági pénzügyi ragadozók természetrajzát, ha csak csoda nem történik, a szegénység a profit mértékével egyenes arányban nő.

 

Mondá Jézus Krisztus általam egy icipicit módosítva:

„Könnyebb a tevének a tű fokán átbújni, mint egy gazdagnak bejutni az igazi szeretet világába”

2017. szeptember 7.

bocsó nemecsek imre