Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Naperőmű-projekt – Tízmilliárdos beruházással bővíti portfólióját az Alteo

Share Button

Csaknem 10 milliárd forint értékben új beruházásokat indíthat az Alteo, a társaság igazgatósága három, összesen 18,1 megawatt (MW) teljesítményű, napenergiát hasznosító erőmű megvalósítási feltételeiről döntött, továbbá jóváhagyta egy 2 megawatt teljesítményű szélerőmű akvizícióját.

Az Alteo szerdai közleményében felidézte: idén februárban írtak alá megállapodást a Domaszék 2MW Kft. megvásárlásáról, a vállalat ezzel teremtette meg a feltételeit annak, hogy elindítsa első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését. A társaság igazgatósága a Domaszéken található, 2 MW teljesítményű naperőmű-projekt folytatása mellett döntött, valamint új beruházásokat is jóváhagyott.
A tájékoztatás szerint a társaság ebben az évben elsősorban befektetések, beruházások megvalósítására összpontosít, mert ez szükséges a további növekedés biztosításához.
A csaknem 10 milliárdos összértékű fejlesztések megkezdése előtt a vállalat már az idén elkezdte depóniagázas erőművi kapacitásainak bővítését, soproni földgáztüzelésű hőenergia-termelési kapacitásainak korszerűsítését, továbbá egy állami támogatású kutatás-fejlesztési projekt megvalósítását. Ezek további 1,5 milliárd forinttal növelik az Alteo idei befektetéseinek nagyságát – közölték.
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, a papír keddi záróára 4600 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 5200 forint, a legalacsonyabb 4250 forint volt.

Forrás: MTI

 

Tags:Hirdetés