Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Napelempark épül Vásárhelyen, másfél hektáron!

Share Button

A szentesi út mellett építi fel egy beruházó cég.

A pénteki közgyűlésen hangzott el, területet kért – és a döntés értelmében kapott is – egy cég Vásárhelyen arra, hogy napelemparkot létesítsen.

Hegedűs Zoltán alpolgármester a Vásárhely24 érdeklődésére elmondta, az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető kft. kereste fel azzal a várost, 500 kW-os napelemparkot létesítenének. Erre a szentesi út  és Kincses temető közötti, kalapácsra emlékeztető 9 hektáros földterület másfél hektáros részét jelölték ki. Ez az állatpiac mögött, az egykori szeméttelep helyén található. A terület egyéb célú használata egyébként is problémás, de erre a célra maximálisan megfelel.

Mivel Hódmezővásárhely elkötelezett a környezettudatos és klímavédelmi megoldások mellett, valamint a megállapodás szerint ide majd tanulmányútra diákok is érkezhetnek, a város 15 évre bérbe adta a cégnek a területet.

Vásárhelyen ilyen típusú és ilyen méretű napelempark, erőmű még nem épült. A megtermelt energiát a cég valószínűleg piaci alapon értékesíteni fogja a szolgáltató felé. Az is teljesen biztos, a létesítendő telep semmiféle környezetszennyezéssel és lakosságot zavaró hatással nem rendelkezik majd.

A cég, információink szerint több hasonló park után még Makón, de például Mátészalkán is épít ilyen napelemparkot.

fotó: illusztráció: villanylap.hu

Forrás: vasarhely24.comHirdetés