Napelempark épül Vásárhelyen, másfél hektáron!

Share Button

A szentesi út mellett építi fel egy beruházó cég.

A pénteki közgyűlésen hangzott el, területet kért – és a döntés értelmében kapott is – egy cég Vásárhelyen arra, hogy napelemparkot létesítsen.

Hegedűs Zoltán alpolgármester a Vásárhely24 érdeklődésére elmondta, az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető kft. kereste fel azzal a várost, 500 kW-os napelemparkot létesítenének. Erre a szentesi út  és Kincses temető közötti, kalapácsra emlékeztető 9 hektáros földterület másfél hektáros részét jelölték ki. Ez az állatpiac mögött, az egykori szeméttelep helyén található. A terület egyéb célú használata egyébként is problémás, de erre a célra maximálisan megfelel.

Mivel Hódmezővásárhely elkötelezett a környezettudatos és klímavédelmi megoldások mellett, valamint a megállapodás szerint ide majd tanulmányútra diákok is érkezhetnek, a város 15 évre bérbe adta a cégnek a területet.

Vásárhelyen ilyen típusú és ilyen méretű napelempark, erőmű még nem épült. A megtermelt energiát a cég valószínűleg piaci alapon értékesíteni fogja a szolgáltató felé. Az is teljesen biztos, a létesítendő telep semmiféle környezetszennyezéssel és lakosságot zavaró hatással nem rendelkezik majd.

A cég, információink szerint több hasonló park után még Makón, de például Mátészalkán is épít ilyen napelemparkot.

fotó: illusztráció: villanylap.hu

Forrás: vasarhely24.com