Napenergia nagyhatalom lehet Domaszék

Share Button

Még februárban vásárolta meg az ALTEO a domaszéki 2 megawattos naperőművet. Most a cég igazgatósága jóváhagyta a vásárlást, és arról is döntött a társaság, hogy folytatják a projektet.

Ez nemcsak az ALTEO számára jelenti azt, hogy a megújuló energiaforrások piacán nyer egyre nagyobb teret, de a település is „napenergia-nagyhatalom” lehet.

Összesen közel 10 milliárd forint értékben indíthat új beruházásokat az ALTEO: a társaság igazgatósága három, összesen 18,1 MW teljesítményű, napenergiát hasznosító erőmű megvalósítási feltételeiről döntött, továbbá jóváhagyta egy 2 MW teljesítményű, már működő szélerőmű akvizícióját. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett ALTEO idén februárban írt alá megállapodást a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról, a vállalat ezzel teremtette meg a feltételeit annak, hogy elindítsa első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését.

A naperőmű-fejlesztések az ország jellemzően déli, magasabb átlagos napsütéses óraszámmal rendelkező részén valósulhatnak meg, a munkálatok során az ALTEO a legkorszerűbb naperőművi technológiákat alkalmazza. A domaszékivel együtt a befektetések összértéke 9,7 milliárd forint.

Forrás: delmagyar.hu