Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Napenergia nagyhatalom lehet Domaszék

Share Button

Még februárban vásárolta meg az ALTEO a domaszéki 2 megawattos naperőművet. Most a cég igazgatósága jóváhagyta a vásárlást, és arról is döntött a társaság, hogy folytatják a projektet.

Ez nemcsak az ALTEO számára jelenti azt, hogy a megújuló energiaforrások piacán nyer egyre nagyobb teret, de a település is „napenergia-nagyhatalom” lehet.

Összesen közel 10 milliárd forint értékben indíthat új beruházásokat az ALTEO: a társaság igazgatósága három, összesen 18,1 MW teljesítményű, napenergiát hasznosító erőmű megvalósítási feltételeiről döntött, továbbá jóváhagyta egy 2 MW teljesítményű, már működő szélerőmű akvizícióját. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett ALTEO idén februárban írt alá megállapodást a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról, a vállalat ezzel teremtette meg a feltételeit annak, hogy elindítsa első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését.

A naperőmű-fejlesztések az ország jellemzően déli, magasabb átlagos napsütéses óraszámmal rendelkező részén valósulhatnak meg, a munkálatok során az ALTEO a legkorszerűbb naperőművi technológiákat alkalmazza. A domaszékivel együtt a befektetések összértéke 9,7 milliárd forint.

Forrás: delmagyar.hu

Tags:Hirdetés