Okos városok, okos városlakók

Share Button

A Magyar Építéstechnika egy új konferencia-sorozatot indít, ahol a meghívott előadók közreműködésével a „smart city” hazai és külföldi értelmezését, részterületeit, megvalósult és tervezés alatt álló fejlesztéseit mutatják be. A félévenként tervezett folytatásban szakítani szeretnének a klasszikus konferencia-jellegű egyoldalú információ-átadással, és interaktív módon – smart eszközökkel – a hallgatóság bevonásával tárgyalják majd meg a „smart city” koncepció egyes alrendszereinek elméleti és gyakorlati kérdéseit.

A sorozatban az embert állítják a középpontba. Az „okos várost” az ember jobb életkörülményeinek megteremtéséhez, a környezeti-gazdasági-társadalmi fenntarthatóság biztosításához szükséges megoldások összességeként értelmezik. Így a felhasználókat bevonva a tervezésbe, kivitelezésbe, továbbfejlesztésbe saját, valós igényeikhez alakított megoldások születhetnek.

A Magyar Építéstechnika célja e rendezvénysorozattal, hogy létrejöjjön egy platform, ahol az érdeklődők a tudás- és tapasztalatcserén kívül konkrét projekteket fejleszthetnek.

A 2017. szeptember 20-i konferencia programja:

Részletek és jelentkezés a Magyar Építéstechnika honlapján.

Forrás: mehi.hu