Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Problémát észleltek francia atomerőművekben

Share Button

A francia nukleáris parkot üzemeltető EDF energiaszolgáltató szerdán jelezte a francia nukleáris hatóságnak (ASN), hogy az 58 franciaországi reaktorból húszban “jelentős biztonsági eseményt” észleltek a tűzesetek esetén az atomerőműveket vízzel ellátó szivattyúrendszerek csőrendszerében.

A csőrendszerek ellenőrzésekor kiderült, hogy a csövek egyes részein a fémvastagság nem elégséges egy nagyobb erejű földrengés esetén, ami árvízveszélyt idézhet elő – írta az állami energiaszolgáltató az internetes oldalán közzétett jelentésében.

A csőrendszert már kilenc reaktorban megerősítették (Belleville 1-2, Cattenom 3-4, Dampierre 1-2, Golfech 1-2 és Saint-Laurent-des-Eaux B1), öt, a munkálatok végéig leállított reaktorban (Chinon B3, Cruas 1, Dampierre 3, Nogent 1, Saint-Laurent-des-Eaux B2) a javítások folyamatban vannak. További hat reaktorban (Cattenom 1-2, Chinon B4, Cruas 4, Dampierre 4, Nogent 2), a két hűtési útvonalból az egyiket már biztosították, a másik útvonalon a munkálatok még folyamatban vannak.

Az észlelt hibáknak “semmilyen hatása nem volt a dolgozók és a környezet biztonságára” – hangsúlyozta az EDF.

Ezen az áramszolgáltató által a hetes biztonsági skálán kettes besorolást kapott “jelentős biztonsági eseményen” kívül az EDF másik, egy nullás szintű eseményt is jelzett, amely szintén a szivattyúrendszerek csőrendszerének földrengésbiztonságát érintette kilenc reaktorban.

Forrás: MTI

Tags:



Hirdetés