Tisztelt KÁT ígérvénnyel rendelkező Vállalkozók, Intézmények, Gazdasági szervezetek !

Share Button

A napenergia hasznosítás területén az eddig elért szerény eredmények mellett óriási előrelépést jelenthet az a 2000 fölötti 500 kW-os KÁT ígérvénnyel rendelkező szolár villamos erőmű telepítés amelynek Önök is részesei és amelyek műszakilag technológiailag hibátlan teljesítés esetén  elérheti a jelenleg működő Paksi atomerőmű teljesítményének az 50 %-át.

Sajnos az eddigi magyarországi telepítések jelentős része azt bizonyítja, hogy az ország nem rendelkezik kellő számú kiképzett szakemberrel és elegendő tapasztalattal a napenergia hasznosítás műszaki-technológiai feladatainak végrehajtásához.

Dicséretesnek és nagy jelentőségűnek tartjuk az EU SOLAR júniusi tájékoztató programját, amely főképpen a telepíteni szándékozó tulajdonosok,kivitelezés vezetők részére nyújtott értékes információkat és ismereteket. A rendezvény szlogenje a következő volt. Akár évi 20 millió Ft árbevétel (lehet). De lehet ennek az akár töredéke  is nem megfelelő műszaki tervezés és szakember állomány nélkül.

Tájékoztatás és segítségnyújtás szándékával közöljük az érintettekkel az alábbiakat:

  1. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség rendelkezik a szolár telepítést végzők részére engedélyeztetett szerelői programmal. Ennek eredményeképpen a telepítésekhez mozgósítani tud az ország bármely részén mintegy 600 kiképzett szakembert amelyek közül mintegy 50 már arcképes igazolvánnyal is rendelkezik. Ezek száma folyamatosan nő, a közben hibátlanul telepített referenciáknak tekinthető erőművek számával együtt. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ezek minőségi szakemberek és nem „szolár közmunkások”.
  2. A Szövetség a feladatok minél tökéletesebb megoldásához egy újszerű az engedélyezett programunkra ráépülő képzési programot is felajánl. A program részei:

A tulajdonos, vagy a kivitelező cég által kiválasztott 1-2  fő részére (szerelő, vagy villamosiparban jártas szakember)  2 napos gyakorlati felkészítést szervez a telepítések szakmunkás szintű feladatainak elvégzéséhez, illetve az arra alkalmas kivitelező munkások szakszerű irányításához. Ez a felkészítés 2017 szeptemberétől havonta folyamatos program lesz.

A 2 napos gyakorlati felkészítő előzetesen megszerzett tudásnak számít ahhoz , hogy a telepítésnél megszerzett gyakorlati ismeretekkel együtt, a karbantartás üzemeltetés feladataira is felkészítve  megszerezhessék a következő szakképesítést:

Kisteljesítményű, napenergiával működő villamos erőművek telepítése, karbantartása”

Az új Felnőttképzési Törvény alapján szervezett képzés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara program engedélyének nyilvántartási száma:

Szpk-00152-16-06 3 07 2

 

a NEMZETI Szakképzési és Felnőttképzési  Hivatal engedélyezési  száma:

E-001264/2015/B004.

Az első ilyen képzésünk 2017 szeptember 16.

Várható helyszíne: Budapest

A további csoportokat az érdeklődők földrajzi igényeinek megfelelően szervezzük meg.

 

  1. Szövetségünk kezdeményezésére az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosipari Kara 2017. februárjában beindította a „Szolár szaküzemmérnök 3 féléves posztgraduális képzést. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2017. szeptemberében újabb évfolyam indul. A hallgatók közel 90% már telepítési gyakorlattal és referenciákkal is rendelkező szakember. A Szövetség ezek hadrafoghatóságát is felajánlja ( akár évfolyam, vagy záródolgozatként) a telepítés műszaki dokumentációinak elkészítéséhez .

A telepítések során előzetes szakmai tapasztalatok nélkül számtalan olyan szakmai hiba is elkövethető ahol a legkisebb is 5%-os teljesítmény és hozam veszteséget jelent. Pénzben kifejezve  ez évente legkevesebb 1 millió Ft-ot. Ennek elkerüléséhez ne utasítsa vissza a Szövetség fenti módokon felajánlott segítségét.

Szándékainkat az ország energetikai jövőjének a sikerességébe  vetett hitünk vezérli. Ha ajánlatunk az érdeklődést felkeltette információs kapcsolatfelvételre jelentkezhet a következő elérhetőségeken.

www.mnnsz.hu

bocsoimre@gmail.com,

06 70 3 069 246

06 20 4 495 539

Budapest, 2017. július 25.

Tisztelettel és üdvözlettel
Kiss Ernő                                                                                   Bocsó Imre

MNNSZ elnök                                                                MNNSZ alelnök képzési vezető