Több ezer hőközpontot kapcsol távfelügyeletbe a FŐTÁV

Share Button
A teljes lefedettséget 2017-től 2021-ig terjedő időszakban valósítaná meg a társaság.

A FŐTÁV Zrt. szolgáltatási területén közel 3500 saját tulajdonában lévő hőközpontot üzemeltet, amelyek mintegy 20 százaléka vár teljes rekonstrukcióra. A szolgáltató ezért bejelentette, ezeket távfelügyeleti rendszerbe kapcsolja, hogy csökkentse a hőveszteséget és optimalizálja az energiafelhasználást. A társaság még 2011-ben döntött a hőközponti távfelügyeleti rendszer kiépítéséről, a modernizáció keretében a kor követelményeinek megfelelő, korszerű vezérlő berendezéseket építenek be a hőközpontokba.

A fő célunk az volt, hogy az új eszközökkel jelentősen csökkentsük a hőveszteséget, illetve a távfelügyeletbe kapcsolás révén optimalizáljuk az energiafelhasználást. Ennek eredményeként csökkenteni akartuk a távhőszolgáltatás költségét, amit fogyasztóink is élvezhetnek

– mondta Szabó Roland, a kivitelezést végző FŐTÁV-KOMFORT Kft. gyártási üzletágvezetője. A rendszer kiépítése 2012 végén kezdődött, és az első ütem 700 darab hőközponttal 2014-ben zárult. További években a hőközpontrekonstrukciós folyamat részeként bővült a felügyeleti rendszer. 2016 végére már mintegy 880 hőközpont volt bekötve.

hazA modernizációs projekt keretében jelenleg már közel 1300 hőközpont elektromos felújítása, távfelügyeletbe vonása történt meg.

Forrás: vg.hu