Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Új specializációk a PTE környezetmérnök szakán

Share Button

Vadonatúj specializációkkal rukkol elő a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnöki Tanszéke. Intelligens környezettechnológiák, Megújuló energiák, Nukleáris környezetvédelem közül választhatnak a hallgatók. Ráadásul jutalmazzák a kiválóságot is.

A Környezetmérnöki szakon a 2017/2018-as tanévben felvételt nyert hallgatók három új, tervezett specializáció közül választhatnak.

Egyre inkább intelligens környezettechnológiákat, vagy másképpen smart környezetipari technológiáknak is nevezett megoldásokat fogunk használni. Nemcsak a kommunikációban és a közlekedésben, hanem például a vízgazdálkodásban, a hulladékkezelésben, a közvilágításban, az élelmiszer- és energiaellátásban is. Az Intelligens környezettechnológiák specializáció megismerteti a jövő korszerű fejlesztési irányait, amiktől a városaink is élhető, tiszta és kényelmes hellyé válhatnak.

Magyarország az atomenergia hosszú távú használata mellett döntött, így sokáig szükség lesz az ehhez kapcsolódó környezetvédelmi szakismeretekre. A Nukleáris környezetvédelem specializáció a nukleáris iparhoz kapcsolódó meglévő, illetve potenciális környezeti problémák és veszélyek azonosításával, felmérésével, a környezeti károk megelőzési és csökkentési lehetőségeivel foglalkozik.

A klímaváltozás elleni küzdelem az emberiség jövőjének legfőbb kihívása. Ennek egyik leginkább kiemelendő módja a megújuló energiák minél szélesebb körben és nagyobb arányban való alkalmazása. A Megújuló energiák specializáción az épületekben és a településeken használható megújuló energia-technológiákról lesz szó oly módon, hogy egységbe foglalja a természeti- és lakókörnyezet, a technológia és az emberi tevékenység egymásra gyakorolt hatásait is.

Az új, tervezett specializációk mellett a legmagasabb ponttal felvételt nyert hallgatónak a Biokom NKft. támogatásával az első félévben – 2017. szeptember és 2018. január között -saját, kari alapítású ösztöndíjat is ad a pécsi tanszék! A Jutalmazzuk a kiválóságot! ösztöndíj összege havi 20 000 Ft.

A választott intézmények korábban leadott sorrendjét július 12-ig változtathatják meg a felsőoktatásba jelentkezettek.

Forrás: PTE / pecsiujsag.hu

Tags: ,Hirdetés