Újabb hatalmas mérföldkőhöz ért a Nissan LEAF

Share Button

A Nissan a tegnapi napon bejelentette, hogy eladásra került a 300 000-dik LEAF, azaz újabb komoly mérföldkőhöz ért a világ legkelendőbb tisztán elektromos autója.

A típust 2010-ben kezdte gyártani a Nissan, amellyel egyben új piac nyílt a mobilitás területén. Ez volt ugyanis az első modern tömeggyártott elektromos autó, amellyel már az átlagember is számításba vehette a tisztán elektromos hétköznapi közlekedést. Azt a jellemzőjét, hogy vastag piaci réteget céloz meg az árával, a mai napig tartja a japán villanyos. Ezt tekintve pedig nem is okoz túl nagy meglepetést, hogy ilyen népszerű lett a LEAF.

A gyártó egyik elnöke, Daniele Schillaci szerint az eladások kiválóan tükrözik, hogy „a LEAF továbbra is a legmodernebb autó a világon”.

Az első változat sikerei mellett pedig hamarosan elérhetővé válik a legújabb generációs változat is, amelynél komoly változásokon ment keresztül a japán villanyos. A frissülő külső és belső, na meg persze a nagyobb hatótáv mellett először a LEAF-ben érkezik majd a Nissan ProPILOT rendszere, melynek köszönhetően bizonyos szintű önvezetésre, illetve önálló parkolásokra is képes lesz a világ legnépszerűbb elektromos autója.

Forrás: zoldautok.hu