Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Vezeték nélküli töltéssel nyomul már a BMW

Share Button
Számos fejlesztés zajlik folyamatosan a minél nagyobb hatásfokú vezeték nélküli töltési technológiákra vonatkozóan. Kész terméket eddig szinte kizárólag kisebb cégek mutattak be, maguk a gyártók nem igazán. A németek megtörik a jeget.

A BMW (a Mercedeshez hasonlóan) a minap jelentette be, hogy a 2018-as plug-in hibrid 5-ös bömöshöz, az 530e-hez választható opció lesz a vezeték nélküli töltés.

A wireless rendszer 3,2 kW teljesítménnyel lesz képes tölteni. Ez az érték már közelít ahhoz, mintha otthon töltenénk normál töltőkábellel. A plug-in hibrid 530e akkumulátorának kapacitása 9,2 kWh. Otthon egy 230V-os (és 16A-es) konnektorból 3,68 kW teljesítményt tudunk kinyerni, amivel 2,5 óra alatt tölthetünk 0-ról 100%-ra. A bemutatott vezeték nélküli rendszerrel pedig 3 óra alatt.

A töltőpad összhangban lesz az infotainment rendszerrel is, belül, kijelzőn láthatjuk a pad pontos pozícióját, hiszen csak akkor fog töltődni az akkumulátor, ha pont felette áll az autónak pont az a része. Maga a töltőpad egyébként vizálló lesz, tehát nem csak garázsba lehet majd elhelyezni.

Forrás: zoldautok.hu

Tags:Hirdetés