Vezeték nélküli töltéssel nyomul már a BMW

Share Button
Számos fejlesztés zajlik folyamatosan a minél nagyobb hatásfokú vezeték nélküli töltési technológiákra vonatkozóan. Kész terméket eddig szinte kizárólag kisebb cégek mutattak be, maguk a gyártók nem igazán. A németek megtörik a jeget.

A BMW (a Mercedeshez hasonlóan) a minap jelentette be, hogy a 2018-as plug-in hibrid 5-ös bömöshöz, az 530e-hez választható opció lesz a vezeték nélküli töltés.

A wireless rendszer 3,2 kW teljesítménnyel lesz képes tölteni. Ez az érték már közelít ahhoz, mintha otthon töltenénk normál töltőkábellel. A plug-in hibrid 530e akkumulátorának kapacitása 9,2 kWh. Otthon egy 230V-os (és 16A-es) konnektorból 3,68 kW teljesítményt tudunk kinyerni, amivel 2,5 óra alatt tölthetünk 0-ról 100%-ra. A bemutatott vezeték nélküli rendszerrel pedig 3 óra alatt.

A töltőpad összhangban lesz az infotainment rendszerrel is, belül, kijelzőn láthatjuk a pad pontos pozícióját, hiszen csak akkor fog töltődni az akkumulátor, ha pont felette áll az autónak pont az a része. Maga a töltőpad egyébként vizálló lesz, tehát nem csak garázsba lehet majd elhelyezni.

Forrás: zoldautok.hu