2021. évi kilátások: Növekvő Fronius portfólió

Share Button

A napelem-szakértő Fronius 2021-ben jelentősen bővíteni fogja vállalati portfólióját. Minden az energiaszektorba való hatékony integrálódás, a maximális önfogyasztás és az energiafüggetlenség körül fog forogni, melyeknek középpontjában a 24 órás napsütés áll. Legyen szó akár családi házak, vállalatok vagy ipari méretű napelemes rendszerek energetikai megoldásairól, a Fronius minden igényt kielégít úttörő megoldásaival. A Felső-Ausztriai Steinhausban található hidrogéntelep az úttörő szerepet betöltő vállalat teljes szakértelmét magában foglalja, és a megújuló hidrogénre alapuló jövő megvalósítását célozza.

2021-ben a Fronius számos új terméket mutat be, és tovább bővíti digitális szolgáltatásainak körét, hogy megfeleljen a kiváló minőségű napelemes megoldások iránti egyre növekvő keresletnek. „Jelentősen növeltük gyártási kapacitásunkat, és gyártósorainkat teljesen felszereltük a legújabb technológiával. Komoly erőfeszítéseket teszünk a fenntarthatóság érdekében is. A gyártásban újrahasznosítható alapanyagokat és 100%-ig megújuló energiát használunk, CO2-kibocsátásunkat a szállítás terén 27%-kal csökkentettük az elmúlt 2 évben, valamint invertereink tartósságára is összpontosítunk – az aktív hűtés és egy szintén innovatív szervizkoncepció, illetve a saját szervizközpontunk révén”, nyilatkozta Martin Hackl, a Fronius International Solar Energy Üzletág igazgatója. „Az olyan új területeken is fejlődünk, mint a nagyteljesítményű ipari inverterek és az elektromos autók töltésére vonatkozó saját megoldásaink.”

Innovációk családi házak és apartmanok számára

Az inverterek forradalma a háromfázisú Symo GEN24-gyel kezdődött, és az egyfázisú Primo GEN24 Plus-szal folytatódik[1]. A Primo 2021 első negyedévének végén lesz elérhető[2] a 3 és 6 kW közötti teljesítményosztályokban, és minden kiemelkedő funkcióval rendelkezik, mint például az igényalapú tartalékellátás opciók, a Multi Flow Technology, az aktív hűtés, a SuperFlex Design és a beépített árnyékkezelés. A számos nyílt csatolófelületnek köszönhetően a többlet napelemes energiát hőszivattyúk vagy az elektromos közlekedés használhatja fel. Az ajánlatot a Fronius saját e-közlekedési megoldása teszi teljessé, melynek révén az ügyfelek a maguk által termelt napenergiát használhatják az autóik töltésére. Ezáltal a napenergia-termeléstől az elektromos autók intelligens, napenergiára optimalizált töltéséig minden egy forrásból érhető el.

Fronius Tauro – nagyteljesítményű inverter vállalatok és ipari rendszerek számára

A Tauro ipari inverter bemutatkozása 2021 közepén2 várható. Ideális megoldás tetőre szerelt és szabadonálló rendszerekhez, és különböző változatokban, 50-100 kW közötti teljesítményosztályokban érhető el. A napelemes rendszerek költségei minimálisak a teljes élettartam alatt (TCO[3]), mely a rendszerkialakítás flexibilitásának, az elképesztő ellenállóképességnek, az akár 50 °C-os környezeti hőmérsékletig is fenntartható maximális teljesítményleadásnak, valamint a teljesítményátviteli egység egyszerű cseréjének és a piac leggyorsabb szerviz szolgáltatásának, illetve mindezek kivételes kombinációjának köszönhető.

 

Hidrogénszakértelem egy fedél alatt

A környezetbarát módon előállított hidrogén központi szerepet játszik jövőképünk, a 24 órás napsütés elérésében. Ez a technológia lehetővé teszi a megújuló energia hatékony szezonális tárolását és elektromos árammá való visszaalakítását. Ennek érdekében a Fronius, mint a hidrogén alkalmazásának úttörője, modern hidrogéncentrumot épít Steinhausban, a felső-ausztriai telephelyén, ahol az összes erőforrását egy tető alá hozza. „Itt több mint 30 szakértő fog a hidrogén segítségével fenntartható energia jövőjén dolgozni. A kutatás, fejlesztés, gyártás és értékesítés új otthonra fog találni itt, és a centrum hamarosan képzéseknek és ügyféltájékoztató bemutatóknak is helyet ad majd.” összegezte Thomas Rührlinger, aki a Fronius International GmbH vállalatnál a hidrogéntechnológia üzletfejlesztésének felelőse.

 

Közlekedési szempontból a hidrogén valóban lenyűgöző, zéró kibocsátású energiaforrás, mely nagy energiasűrűségével jelentős hatótávolságot és gyors feltöltést tesz lehetővé. Ezeket az előnyöket kombinálja a Fronius Solhub, mely kulcsrakész, kompakt rendszer a zöld hidrogén létrehozására, tárolására, visszaalakítására és töltésére. 2021-ben számos Solhub rendszer fog kiépülni. Ezek egyike közvetlenül a hidrogéncentrum mellett kap helyet, és még a Thalheimben meglévő kísérleti rendszernél is innovatívabb és rugalmasabb lesz.

[1] A 3-5 kW közötti teljesítményosztályokban is elérhető lesz az első negyedév végétől

[2] A rendelkezésre állás országfüggő

[3] Teljes tulajdonlási költség

Forrás: sajtóközlemény