Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

A Tesla nem aprózza el: örök garanciát vállalnak a napelemes tetőcserépre

Share Button

A Tesla-vezér Elon Musk annyira bízik a napelemes tetőcserépben, hogy mindenkinek örök garanciát ad rá. A tesztek szerint a szerkezett egy jégesőnél a jég 177 km/h-s becsapódását is képes kibírni.

Bő fél évvel ezelőtt jelentette be Elon Musk a Tesla legújabb fejlesztését, ami a jövőben komoly forradalmat csinálhat az energiaiparban. A cég ugyanis olyan tetőcserepet készített, ami napelemnként funkcionál, így nem kell külön paneleket szerelni a háztetőre, hogy ingyenáramhoz jusson a tulajdonos.

A rendelésfelvétel nemrég indult meg, és bár Magyarországra egyelőre nem szállítanak, érdekes részlet, hogy Musk szerint annyira strapabíróak a tetőcserepek, hogy örök garanciát vállal rájuk a Tesla. Vagyis amíg a ház áll, addig a cég is garantálja a napelemes tető működését. Hogy bizonyítsák, mennyire strapabíró a cserép, még egy tesztet is elvégeztek vele. A gifen balról a Tesla találmánya, jobbról pedig egy hagyományos tetőcserép látható. Mindkettőre egy-egy jégdarabot lőttek ki, ami 177 km/h-s becsapódási sebességig gyorsult, mindezt pedig egy speciális kamerával rögzítették, ami 2500 képkockát tud felvenni másodpercenként. A végeredmény magáért beszél:

A strapabíróság rendkívül fontos kritérium volt, ennek köszönhetően ugyanis valóban képes lehet a Tesla alacsonyan tartani a cserép árát. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy kevesebbe fog kerülni, mint a hagyományos változat.

Forrás: hvg.hu

Tags:Hirdetés