Napelemes rendszerek lapostetőn történő telepítése

Share Button

Szerző: Michael Debreczeni
Terjedelem: 95 oldal
Méret: A/5
Ár: 3900 Ft
ISBN: 978-963-89687-2-2
Kiadás éve: 2013. január

Jelenleg nem kapható!

 

Könyvbemutató

A fotovoltaik egyre jobban történő elterjedése miatt az elektromos nagyságok, az élettartam, a garancia idők stb. mellett egyre fontosabbak lesznek a szerelési részletek is. Amíg a kezdeti időkben csak pár darab modul lett a tetőkre építve, úgy manapság rengeteg szerelési lehetőség van a legtöbb létező tetőfajtára és felállítási módra egészen a nagyfelületű ipari csarnoktetőkig, vagy a szabad felületű telepítésekig. Az egyre több rendszernél – statisztikailag is felmért – előforduló káresetek miatt a biztosítók is beavatkoznak a napelemes rendszerek minőségi standardszintjének elérésébe.

A lapostetős kivitelezéseknél különösen a lesúlyozásos megoldásokra kell nagyobb figyelmet fordítani a kár rizikóinak felmérésekor. Míg ferde tetőknél egy szerelési hiba egyes esetekben csak tömítetlenséget, modulkárokat és hozamkieséseket okozhat, addig lapos tetőkön az elégtelen leterhelések súlyos személyi sérülésekhez is vezethetnek. A túl nagy terhelési súlyoknál viszont a tető túlterhelésével és végül a tetőszerkezet összeomlásának rizikójával is számolni kell!

A lapostetőre szerelt rendszerek megfelelő tervezésekor bő választékban található építő rendszerek és komponensek közül választhat a tervező, melyek megfelelnek a mindenkori helyzetnek és az előírásoknak.

Ebben a könyvben több olyan lapostetős rendszert ismertetünk, melyek rendszerkomponenseit (modul leszorítók, rögzítő elemek stb.) más rendszerekben is megtalálhatjuk a szabványosítás miatt.

A könyv a napelemes rendszereket tervező és szerelő szakemberek számára lett elsősorban összeállítva.

Kérjük, tanulmányozzák át alaposan, hogy az itt bemutatott és gyakorlati tapasztalatokkal is alátámasztott kivitelezési technológiák segítségükre legyenek a mindennapos munkájukban és így azt ügyfeleik megelégedésére elvégezhessék.

MEGRENDELÉS

E-mail cím:*
Név:
Telefonszám:
Számlázási cím:
Átvétel módja: Személyes átvétel:  1114 Budapest, Orion u. 14. Nyitva tartás: 8.00-16.00-ig
Futár szolgálat – Bp-re: 2025 Ft bruttó, Vidékre: 2445 Ft bruttóFutár szolgálat előre utalással – Bp-re: 2025 Ft bruttó, Vidékre: 2445 Ft bruttó

 


Vélemény, hozzászólás?