Mutatjuk az elképesztő elektromos kamion luxusbelterét

Share Button

Ha minden kamion utastere így nézne ki, akkor vélhetően azonnal tömegek szeretnének kamionsofőrök lenni.

A Nikola tavaly év végén leplezte le azt a bizonyos One nevezetű nyerges vontatót, melynek érdekessége, hogy nem egy füstös 500-600 lóerős dízelmotor, hanem egy zéró károsanyag-kibocsátású, 1000 lóerős és 2712 Nm-es villanymotorpár hajtja.

A 0-ról 100-ra a normál kamionokhoz képest fele annyi idő alatt felgyorsuló, 6 százalékos emelkedőn pedig kétszeres tempóval felhajtani képes új szuperkamion hidrogénes üzemanyagcellával működik, és kisebb tömegű, mint a hagyományos meghajtású társai.

Az egyetlen 15 perces feltöltéssel akár 1900 kilométer megtételére is képes Nikola One-nak eddig csak a külsejét ismerhettük, most azonban végre az utasterét is leleplezték. A kormány mögött már nincsenek hagyományos műszerek, csak egy kijelző, és a műszerfal közepét is egy nagy érintőkijelző uralja:

Az első ülések mögött pedig egy ilyen otthonos, könnyen variálható és szuper high-tech lakrészt használhatnak a sofőrök:

Érdeklődve várjuk, hogy pontosan mi lesz az eddig csak személyautókkal foglalkozó Tesla hamarosan érkező válasza erre a high-tech elektromos kamionra.

 Forrás: hvg.hu