Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Mutatjuk az elképesztő elektromos kamion luxusbelterét

Share Button

Ha minden kamion utastere így nézne ki, akkor vélhetően azonnal tömegek szeretnének kamionsofőrök lenni.

A Nikola tavaly év végén leplezte le azt a bizonyos One nevezetű nyerges vontatót, melynek érdekessége, hogy nem egy füstös 500-600 lóerős dízelmotor, hanem egy zéró károsanyag-kibocsátású, 1000 lóerős és 2712 Nm-es villanymotorpár hajtja.

A 0-ról 100-ra a normál kamionokhoz képest fele annyi idő alatt felgyorsuló, 6 százalékos emelkedőn pedig kétszeres tempóval felhajtani képes új szuperkamion hidrogénes üzemanyagcellával működik, és kisebb tömegű, mint a hagyományos meghajtású társai.

Az egyetlen 15 perces feltöltéssel akár 1900 kilométer megtételére is képes Nikola One-nak eddig csak a külsejét ismerhettük, most azonban végre az utasterét is leleplezték. A kormány mögött már nincsenek hagyományos műszerek, csak egy kijelző, és a műszerfal közepét is egy nagy érintőkijelző uralja:

Az első ülések mögött pedig egy ilyen otthonos, könnyen variálható és szuper high-tech lakrészt használhatnak a sofőrök:

Érdeklődve várjuk, hogy pontosan mi lesz az eddig csak személyautókkal foglalkozó Tesla hamarosan érkező válasza erre a high-tech elektromos kamionra.

 Forrás: hvg.hu

Tags:Hirdetés