Új világrekordot mentek egy Teslával

Share Button
Villanyautók vásárlásakor az egyik, ha nem a legfontosabb szempont a hatótávolság, azaz mekkora távolságot vagyunk képesek egy feltöltéssel megtenni. Egy olasz Tesla tulajdonosnak sikerült megdöntenie a világrekordot.

Érdemes tudni, hogy az elektromos autóknál a fogyasztás nagyjából egyenesen arányos a sebességgel, azaz minél gyorsabban megyünk, annál hamarabb lemerül az autó akkumulátora. Az autósok többsége egyetért abban, hogy az elektromos autóké a jövő, azonban a legtöbben az alacsony hatótávolságok miatt nem lépik meg a váltást még.

A villanyautók abszolút királya a Tesla Model S 100D, amely egy feltöltéssel az NEDC ciklus szerint akár 632 kilométert is meg tud tenni. Egy olasz Model S 100D tulajdonos gondolt egy nagyot, autója határait akarta feszegetni. A terve az volt, hogy teljesen feltölti az említett villanyautóját, majd végig 37-40 km/h-val halad.

Az elképesztő eredményt az út végén Twitter oldalára töltötte fel, képes volt 1 078 kilométert megtenni. A rekord előtte 901 kilométer volt, amit egy hónapja állítottak fel. A fotóról jól kivehető, hogy az út alatt az autó átlagfogyasztása 91 Wh/km, vagyis 9,1 kWh/100km volt, ami bámulatos eredmény egy ekkora autóhoz képest. Összehasonlításképp: normál üzemmódban egy Model S körülbelül 300 Wh/km-t fogyaszt.

Forrás: zoldautok.hu