Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Új világrekordot mentek egy Teslával

Share Button
Villanyautók vásárlásakor az egyik, ha nem a legfontosabb szempont a hatótávolság, azaz mekkora távolságot vagyunk képesek egy feltöltéssel megtenni. Egy olasz Tesla tulajdonosnak sikerült megdöntenie a világrekordot.

Érdemes tudni, hogy az elektromos autóknál a fogyasztás nagyjából egyenesen arányos a sebességgel, azaz minél gyorsabban megyünk, annál hamarabb lemerül az autó akkumulátora. Az autósok többsége egyetért abban, hogy az elektromos autóké a jövő, azonban a legtöbben az alacsony hatótávolságok miatt nem lépik meg a váltást még.

A villanyautók abszolút királya a Tesla Model S 100D, amely egy feltöltéssel az NEDC ciklus szerint akár 632 kilométert is meg tud tenni. Egy olasz Model S 100D tulajdonos gondolt egy nagyot, autója határait akarta feszegetni. A terve az volt, hogy teljesen feltölti az említett villanyautóját, majd végig 37-40 km/h-val halad.

Az elképesztő eredményt az út végén Twitter oldalára töltötte fel, képes volt 1 078 kilométert megtenni. A rekord előtte 901 kilométer volt, amit egy hónapja állítottak fel. A fotóról jól kivehető, hogy az út alatt az autó átlagfogyasztása 91 Wh/km, vagyis 9,1 kWh/100km volt, ami bámulatos eredmény egy ekkora autóhoz képest. Összehasonlításképp: normál üzemmódban egy Model S körülbelül 300 Wh/km-t fogyaszt.

Forrás: zoldautok.hu

Tags:Hirdetés