Jönnek a LED-lámpák Budapestre több mint egymillárdért

Share Button

A ma elfogadott előterjesztés azt jelenti, hogy megkezdhetik a közbeszerzési eljárást az új lámpák szállítására. Ennek ellenére egy tenderen már ki is hirdették az eredményt, felújítják a közvilágítást a 11-es út III. kerületi része mentén.

Döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés: több mint egymilliárd forintért hétezer nagynyomású nátriumlámpa-testet korszerű, energiahatékony LED-es világítótestre cserélhetnek.

Az előterjesztést 24 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadta el a testület. A BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. így meg is kezdheti a közbeszerzési eljárást, a közgyűlés ennek lezárulta után dönthet a szerződés pontos tartalmáról és végleges összegéről.

Ahogy arról a csütörtökön megjelenő HVG beszámol: annak ellenére, hogy a közgyűlés csak szerdán döntött, egy tenderen már ki is hirdették az eredményt: a Fénysport Lux Kft. 327 darab LED-lámpát szállít 42,5 millió forintért. Ezeket a III. kerületben, a 11-es főúton szerelik fel a Pók utcától a Hadrianus utcai csomópontot követő ötödik lámpaoszlop között.

Emlékezetes, hogy a Pók utcai lakótelep új lámpáit az akkor még Tiborcz István résztulajdonába tartozó Elios Innovatív Zrt. szállította, a fejlesztés eredménye azonban nem aratott osztatlan sikert az ott élők körében, sokak szerint sokkal nagyobbak lettek az árnyékos területek, mint korábban.

Forrás: hvg.hu