Megfizethető elektromos kisautó gyártásába kezdenek a svédek

Share Button

A svéd Uniti bejelentette, hogy piacra dobja viszonylag megfizethető árú, futurisztikus megjelenésű városi autóját. Az ára 18 600 font (vagyis átszámítva nagyjából 7 millió forint) lesz.

A Uniti egy kis méretű, háromüléses elektromos városi kisautó, melyet Svédország déli részén fekvő Malmö-ben terveztek meg, viszont a brit Norfolkban fejlesztették ki és részben ott is gyártják majd.

Két akkumulátorméret közül lehet választani, és az Uniti One 300 kilométeres tartományban működik, és 20 százalékról 80 százalékra tölthető mindössze tizenhét perc alatt egy 50 kilowattos CCS töltővel – közölte a Uniti egy nyilatkozatban.

Az autó rendelése máris lehetséges a Uniti.earth oldalon.Az első szállításokat 2020 közepére tervezik Svédországban és Nagy-Britanniában, a további piacokra fokozatosan lépnek be.

Az Uniti három ülései közül egy elöl van és kettő hátul. A kétféle akkumulátorméret közül a 12 kilowattos akár 150 kilométer megtételére is képes lehet egyetlen töltéssel,míg a 24 kilowattos akkumulátorral a hatótáv elérheti a 300 kilométert is.A Uniti One nulláról 100 kilométeres óránkénti sebességre 10 másodperc alatt gyorsul fel, a legnagyobb sebessége pedig 120 kilométer óránként.