A Fronius bemutatja az egyfázisú hibrid invertert

Share Button

2021 márciusától az innovatív GEN24 Plus hibrid inverter Primo változatban is kapható lesz az egyfázisú piacok számára. 3 – 6 kW teljesítményosztályokban kerül forgalomba, és egyetlen kompakt, mégis stílusos, csúcstechnológiájú készülékben ötvözi a maximális kapacitást, a teljes rugalmasságot és a könnyű kezelhetőséget. Az üzembe helyezést megkönnyítő, hasznos online eszközök, valós idejű berendezésfelügyelet, valamint az okostelefonon vagy táblagépen elérhető, és a hét minden napján rendelkezésre álló szerviztámogatás teszi teljessé az ajánlatot.

A Primo GEN24 Plus az első egyfázisú hibrid inverterünk, és ezáltal egy újabb mérföldkő jövőképünk, a 24 óra napsütés elérése felé vezető úton. Célunk egy sokoldalú és kompakt „minden egyben” inverter kifejlesztése volt, amely figyelembe veszi a fenntarthatóság összes szempontját a termék teljes élettartama alatt.” – magyarázza Martin Hackl, a Fronius International GmbH Solar Energy üzletágának globális igazgatója, amikor összefoglalja a Fronius-innováció szigorú követelményeit. „A Primo számtalan szabad interfésszel rendelkezik az energia, a tárolás, a közlekedés, a fűtés és a hűtés szektorok összekapcsolására. Telepakoltuk olyan technológiákkal, melyek a jövőben is megállják a helyüket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a napelemes rendszerből az évtizedek során.

Hozzáadott érték a tárolórendszernek és a tartalék áramellátásnak köszönhetően

A nappal megtermelt napenergia éjszakai használata növeli az önellátás arányát, és garantálja a villamos hálózattól való függetlenséget. Ezért a Primo GEN24 Plus kompatibilis az otthoni tárolóegységekkel, továbbá lenyűgözően magas töltési és kisütési teljesítményt kínál. Maximális energialeadást biztosít a kifinomult Multi Flow technológiával, mely lehetővé teszi és intelligensen vezérli a több egyidejű energiaáramlást. Nem számít az sem, hogy a napelemes rendszert már eleve vagy később szerelték-e fel megfelelő tárolórendszerrel; minden, ami ehhez szükséges, már megtalálható az inverterben.

PV Point: alapvető tartalék áramellátás akkumulátor nélkül

A GEN24 Plus új funkciója a PV Point – egy tartalék hálózati csatlakozó. Ez az első a maga nemében, mely akkumulátor nélküli alapszintű tápellátást biztosít. Felhasználható létfontosságú fogyasztók, például laptopok, okostelefonok vagy kisebb fagyasztókészülékek működtetésére.

Forrás: sajtóközlemény