2024-ben elektromosra cserélem cégem gki flottáját. Jól döntök?

Share Button

Az elmúlt években egyre több cégvezető döntött úgy, hogy a vállalkozása gépjármű flottáját elektromosra cseréli. Az elektromos autókra történő átállásnak több előnye is van, íme néhány:

Költségmegtakarítás: Bár az elektromos autók beszerzési költségei jelenleg magasabbak lehetnek, hosszú távon az elektromos üzemeltetés olcsóbb belső égésű társaiknál, mivel az elektromos járművek energetikailag hatékonyabbak és karbantartási költségeik alacsonyabbak lehetnek.

Környezetvédelem: Az elektromos autók kisebb környezeti lábnyommal rendelkeznek, mivel kevesebb károsanyag-kibocsátást generálnak. Amennyiben a vállalkozás telephelyén működik napelemes rendszer, könnyen megoldható hogy “tiszta” energiával töltsenek az autók, ami az előbb említett költségtakarékosság mellett a környezetvédelmi szempontot is erősíti.

További kiaknázatlan lehetőség rejlik az emobilitásban, ha meglévő, vagy tervezett napelemes rendszere visszatáplálási korlátozás alá esik. Ebben az esetben energiamanagement rendszer kiépítésével növelhető a napelemes rendszer energiatermelése.

Adókedvezmények: Hazánkban jelenleg elektromos meghajtással rendelkező gépkocsi vásárlásakor a cégnek nem kell megfizetni: a gépjármű és cégautó adót.

Hosszú távú tervezés: Az elektromos autók és az e-mobilitás egyre inkább terjednek, és egy vállalatnak az elektromos autókra való áttérés révén lehetősége van hosszú távú fenntarthatósági célokat kitűzni.

Társadalmi felelősségvállalás: Az elektromos autók használata pozitívan befolyásolhatja a vállalat imázsát és hozzájárul a társadalmi felelősségvállaláshoz.

Fontos megjegyezni, hogy minden vállalat egyedi és más-más előnyöket hangsúlyozhat az elektromos autók használata révén. Az áttérés előtt érdemes alaposan megfontolni az adott vállalat igényeit és a rendelkezésre álló lehetőségeket. Azonban érdemes lehet már a döntési folyamat közben az elektromos autó töltési lehetőségeit körüljárni.

  • Van-e lehetőség telephelyen belül kialakítani állomásokat?
  • Mennyi a telephelyen kiépített és lekötött áramkapacítása?
  • Van-e lehetőség bővítésre?
  • Mekkora beruházást jelent ez?
  • Vannak-e elérhető támogatások?
  • Mi a tapasztalata egy olyan vállakozásnak aki részben vagy egészben már váltott?

Hogy miért minket válasszon?

  • Cégcsoportunknál saját bőrünkön tapasztaljuk a személyautó, kisbusz és kisteherautó elektromos változatainak előnyeit.
  • Mindegy mely kategória érdekli az elektromos autó töltők terén: AC / DC vagy HPC – VAN kiépítési és üzemeltetési TAPASZTALATUNK egyaránt.
  • Napelemes áramtermeléssel 2011 óta foglalkozunk.

 

A TEA csapat segít a gondolat felmerülésétől a döntés meghozataláig. Releváns tapasztalatunkkal állunk minden érdeklődő segítségére a help@teapont.hu e-mail címen.