Az EnBW 2020 elején támogatás nélküli, 175 MW-os napelem park építését kezdi meg Németországban

A német közművállalat véglegesítette a hatalmas napelem modulsorra vonatkozó befektetési tervét, amelyet Brandenburg tartományban fognak felépíteni 2020 elején. A projektet – amely mostanáig a legnagyobb támogatás nélküli napelem park Németországban – először tavasszal jelentették be.

Share Button

Fénykép: EnBW / Andy Knight

 

A német pv magazine-ban jelent meg

Az EnBW most előbbre lépett az első támogatás nélküli németországi napelem park megépítése terén, a csoport ma kiadott tájékoztatása szerint vezetői bizottságuk jóváhagyta a 175 MW kapacitású erőmű megépítésére vonatkozó terveket, a beruházás helyszíne Wessow-Willmersdorf lesz, Brandenburg tartományban.

A cég 2020 legelejére tervezi a vezetékek elhelyezését. 465 000 napelem modult fognak telepíteni egy 164 hektáros területen, és azt tűzték ki célul, hogy a projekt teljes mértékben működőképes legyen még ugyanabban a naptári évben.

Az EnBW 2018 közepén szerezte meg az előfejlesztett projekthez fűződő jogokat a Procon Solar GmbH nevű vállalattól. A befejezést követően a telepített elemek évente várhatóan mintegy 180 millió kWó elektromos áramot fognak előállítani. A cég az áramot közvetlenül a piacon és ügyfelei felé fogja értékesíteni.

A közműcég azt nyilatkozta, hogy a támogatás nélküli napelem parkok építése mellett tovább folytatja az állami pályázatokon keresztül felajánlott projektek fejlesztését is. Jelenleg több, mint 100 MW napelem kapacitással rendelkeznek, 25 MW építése van folyamatban, de a tervezett fotovoltaikus projektjei összesen meghaladják a 800 MW-os szintet.

Forrás: pv-magazine