Termék körkép: Ozop Energy Systems, SolarEdge Technologies, ChargePoint, és mások

Tekintse meg a tiszta energia termékekkel kapcsolatos bejelentések az e heti listájának néhány elemét!

Share Button

Újabb hét, újabb bejelentés csokor! Ha naprakész akar maradni az újdonságok terén, fussa át a tiszta energia termékek legújabb körképét:

Modul forgalmazási megállapodás

Az Ozop Energy Systems vállalati szintű megállapodást kötött a Yingli Green Energy Americas-al, amelynek keretében az Ozop Yingli napelemeket fog forgalmazni országos szinten, az első ilyen az YL360D modul lesz.

Az OES azt közölte, hogy aláírt megrendeléseket kapott 2 100 000 amerikai dollárt meghaladó értékben, amely havonta négy konténert jelent, amely magában foglalja az új YLM360 teljesen fekete színű 120-cellás modulokat. A Yingli mono termékeket fog szállítani fekete keretekkel és hátlapokkal, emellett rugalmas telepítési módszerekkel.

A 360 W-os, 120-cellás modulok 8,382 centiméterrel (3,3 hüvelykkel) magasabbak, mint a hagyományos 60-cellás modul helyigénye, ami rugalmasabb telepítést tesz lehetővé. Az e modul által a kis területen előállított energia mennyisége jelentős – jelezte Ozop. További információk itt találhatók.

Háromfázisú inverter

A SolarEdge Technologies bemutatta új 120 kW-os háromfázisú inverterét a Synergy Technology-val közösen. A talajra telepített napelemek esetében nagyobb áramtermelést és magasabb nyereségességet kínáló, 480V-os hálózatokhoz való új SE120K akár 150%-os túlméretezésben maximalizálja az energiatermelést. Az inverterben beépített éjszakai feszültség által indukált degradációt (Potential Induced Degradation, PID korrigáló eszköz található, hogy elkerüljék a modul teljesítményének csökkenését.

Az új inverter előzetes telepítés jellemzővel bír, így a telepítők a rendszer részegységeit teljes körűen és automatikusan ellenőrizhetik okostelefonjuk segítségével, még a hálózathoz csatlakozás előtt.

A rendszer hasznos működési idejének növelésére tervezett moduláris kialakítás egymástól függetlenül működő szinergia egységekből áll, amelyeket egyetlen kezelést szolgáló interfész vezérel. A cég szerint mivel a kiemelkedő kapacitást az egyszerű telepíthetőséggel kombinálták, a telepítéshez mindössze két fő szükséges. További információk itt találhatók.

Android-alapú elektromos jármű töltési információk

A ChargePoint azt közölte, hogy az Android Auto létfontosságú funkciót hoz az elektromos járművek töltéséhez a jármű belsejében, lehetővé teszi a vezetők számára, hogy közvetlenül hozzáférjenek a töltésre vonatkozó adatokhoz a szórakoztató elektronikai rendszeren keresztül.

 

 

Az Android felhasználók gépkocsijuk kijelzője segítségével fogják tudni használni a ChargePoint alkalmazást egy Android rendszerű telefonhoz csatlakozva, ha a ChargePoint alkalmazást telepítették és futtatnak egy Android 6.0 vagy annál frissebb verziót, egy Android Auto-val kompatibilis járműnél. A legfontosabb jellemzők többek között: Térkép a közelben található töltő állomásokkal; állomás állapotának ellenőrzése; az állomások listája bővebb adatokkal; töltési folyamat elindítsa; a közeli állomások szűrése a töltés sebessége, a rendelkezésre állás és a költség alapján; kompatibilitás a vezető járműjének gyártmányával és modelljével; és ha egy állomás foglalt, a vezető az alkalmazáson keresztül rákattinthat az Értesítsen engem gombra, hogy megtudja, mikor lesz ismét elérhető az állomás. További információk itt találhatók.

Energiatakarékos szoftver a bérlőknek

Az Elevation Home Energy Solutions és a SmartRent partnerségi köteléket jelentettek be, hogy integrálják az Elevation otthoni energiamegtakarítást adó technológiáját a SmartRent bérelt ingatlanokhoz való automatizálási technológiájával. Az Elevation algoritmusa automatikusan csökkenti az energiafogyasztást a legmagasabb energiaárral járó csúcsidőszakok idején a SmartRent-al felszerelt otthonokban, és a céljuk az energiahatékonyság fokozása, valamint a bérlőket terhelő energiaköltségek csökkentése.

Egy kísérleti program alapján a SmartRent platformot használó ingatlantulajdonosok és bérlőik a technológia révén akár 15%-ot is megspórolhatnak az energiaszámláikból, részben kevesebb energia felhasználásával, részben a terhelés átütemezésével. Amikor a helyi szolgáltató közművek használják ezt az intelligens energiatakarékos technológiát, akkor arra is képes lehet, hogy kiváltsa a szén-dioxid-kibocsátási csúcsot okozó üzemek iránti igényt.

Forrás: pv-magazine