Közlemény a „Intelligens Napenergia-felhasználó Rendszerek” Zrt. alakuló ülésről

Az MNNSZ szervezésében „Intelligens Napenergia-felhasználó Rendszerek” Zrt. alapítását tervezzük.
A Zrt. alapításának gondolata, üzletpolitikája és víziója a szolár szektor „mentoraként” tudást, tapasztalatot és kapcsolatokat invesztálni és egyfajta érdekközösséget összekovácsolni egy nemzetközi munka eredményeként. Egy optimálisan együttműködőképes alapítói magot szeretnénk létrehozni az ezzel együtt járó alaptőke behozatalával.
A projekt tevékenységi köre és feladata a hazai energiaszektor résztvevői számára adatszolgáltatás a legmodernebb méréstechnikák és kiértékelő rendszerek segítségével, hazai és nemzetközi szakmai és tudományos partnereink együttműködésével intelligens energiatermelő és felhasználó rendszerek tervezése, kiválasztása, üzemeltetése és ellenőrzése területén.
Együttműködő hazai partnerek: Óbudai Egyetem, ELTE, BME, Semilab
Nemzetközi partnerek: ISC-Konstanz, GP-Solar, Vaireco….
A mérőcsoport újonnan kifejlesztett multidimenziós, multispektrumos, digitális termokamerás felvételeket készít „madártávlatból“ drónokra felszerelve, szolárparkok és erőművek nagypontosságú felmérésére. Ezenkívül termografikus és kartográfiás felvételekkel segíti a virtuális modellezés, tervezés munkáját pl. a „0% közeli emisszió“ eléréséhez.
Az adatfeldolgozó laboratóriumban a felvételekből speciális algoritmussal dolgozó kiértékelő software készít széleskörű energetikai adatokat pl. hibafelderítés és elhárítás, teljesítményértékek változásai és korrekciók, inspekció, tisztítás, csere.
A projekt megvalósítás tőkeigénye 40-50 millió Ft.
A Zrt. alapító tagjai minimum 5 millió, maximum 10 millió Ft értékű részvénycsomagot vehetnek. Ebből következően a Zrt. legkevesebb 4, és maximum 10 alapító taggal alakul meg. Magánbefektetők jelentkezését is elfogadjuk.
1. A Zrt. az általános részvénytársasági formák szerint működne, döntene és osztalékot fizetne.
2. A részvénycsomag nagyságrend alapján 1 millió Ft -os csomag=1 szavazattal
3. Az alapító tagok igazgató és /vagy ellenőrző testületet választanak, és maguk közül 2-3 évre elnökigazgatót.
4. Az alapszabály szerint a Zrt. nem vesz fel új tagokat és a részvények cseréje, eladása, átruházása is szabályozott.
5. Minden, a tagok (tulajdonosok), illetve az ő képviselőjük, az igazgató és ellenőrző testület egyetértésével történik. Az aktuális elnökigazgató csak ezen döntések keretén belül vezetheti a Zrt. munkáját.
6. A megalakulás a tagok érdekszövetségén alapszik és ezzel az alaptörvénnyel dolgozik.

2020. november 4-én egy megbeszélés keretében részletesen ismertetjük az alapítással kapcsolatos elképzeléseket, gondolatokat.
A résztvevők között tisztelhetjük a szakma ismert vállalkozóit és jeles képviselőit.
További érdeklődők jelentkezését szívesen fogadjunk az alábbi elérhetőségen.
Huszákné Tabányi Katalin irodavezető
info@mnnsz.hu