Sajtóközlemény – Befejeződött a TechnoSolar Kft. GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03553 azonosítószámú, A TechnoSolar Kft technológiafejlesztése új csarnok építéssel és modern eszközbeszerzéssel című projektje

Befejeződött a TechnoSolar Kft. GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03553 azonosítószámú, A TechnoSolar Kft technológiafejlesztése új csarnok építéssel és modern eszközbeszerzéssel című projektje, melynek megvalósításához a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 209,30 millió forint támogatásban részesült.

A vállalkozás a fémmegmunkálás tevékenységéhez kapcsolódóan a fejlesztés keretén belül felépült új csarnokban a napelemes rendszerek gyártásához szükséges tartószerkezetek precízebb fémmegmunkálását tudja ellátni. A 748 m2 alapterületű csarnokban gyártási és raktározási tevékenység is megvalósul. A meglévő csarnoképület közvetlen szomszédságában kialakított új telephely a cég dinamikus fejlődése miatt vált szükségessé, amely helyzeti előnyt is biztosít, hiszen közvetlen a meglévő épület mellett található telken került kialakításra.

A gyártási tevekénységhez kapcsolódóan beszerzésre került 1 db RISHBIN CZ PM Hengerítő és 1 db Metallkraft GBP Plus 40220 CNC lemezhajlító gép, 1 db oszlopos forgódaru. Az épület fűtés rásegítésére 11 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyú rendszer telepítése valósult meg. A vállalat a beszerzéseken kívül 1 fő irodai munkatárs 30 órás informatikai képzését is megvalósította.

A beruházás lehetőséget ad a további fejlődésre, újabb gépek, berendezések beszerzésére, a gyártási kapacitás növelésére, új, a vállalkozás számára eddig nem elérhető technológiák alkalmazására, valamint a gyártás során keletkezett raktárkészlet, és ehhez kapcsolódó alapanyagszükséglet tárolására is. A projekt 4271 Mikepércs 063/36. hrsz. alatt került megvalósításra.

További információ:

Web: https://technosolar.hu/